Wyświetl pojedynczy post
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2009, 22:49
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Lato odwołuje się po prostu do swojego twardego elektoratu - OZPNów i małych klubów.

Już teraz za wyciągnięcie z III ligi obiecującego zawodnika, który może się okazać totalnym niewypałem kluby rzucają kwoty 300-500 tys. złotych. Kasa zasila małe kluby, centralę i związki okręgowe, które pobierają prowizję od transferów.

Więc zwiększenie limitu oznacza, że ceny wzrosną - a więc więcej kasy wpadnie. Proste. Szansa na pomysł jest, bo jest presja na wynik podczas Euro 2012 i media mogą łyknąć haczyk.

Tylko że już widzę, jak Amika, Legia i Wisła łykają ten pomysł. Przecież już teraz w:
- Amice jest: Stilic, Arboleda, Turina, Rengifo, Djurdevic - czyli już jest wypełniony limit (teraz po przyjściu Kasprzika mają większe pole manewru);
- Legia: Mucha, Astiz, Choto, Roger, Chinyama - znowu wypełniony limit - ale odchodzi Roger, sytuacja podobna jak w Amice;
- Wisła: Singlar, Marcelo, Diaz - stosunkowo najlepiej. Ale to się może wkrótce zmienić (Bozok? Carlinhos?)

A mówimy o maksimum 5 obcokrajowcach - co w sytuacji kontuzji/kartek? Przecież już teraz obcokrajowcy stanowią minimum 50% kadry...

Ale mowimy o 5 obcokrajowcazh w klubie czy wyjsciowej jedenastce? bo nie jestem na bierzaco.

Ale z tym co napisales zgadzam sie co do slowa. PZPN chce wiecej zarobic na transferach i dla tego ten niedozeczny pomysl z limitem obcokrajowcow.

Ja rozumiem ze chca zeby stawiac na naszych ale to zamiast podniesc poziom naszej ligi radykalnie obnizy poziom. Bo nie czarujmy sie w Polsce nie ma tak wielu dobrych grajkow zeby zasilic czolowe kluby z ekstraklasy.
A co za tym idzie jak sie jakas perla znajdzie to takie kluby jak Wisla, Legia, Lech beda placic bajonskie sumy za transfery
,
Odpowiedz cytując