a ja powiem tak...
Obecny Stadion Arsenalu jest świetny, nowoczesny i w ogóle. Nawet mi się podoba...ale jak oglądam mecze Arsenalu, to mam jakieś dziwne wrażenie że ten stadion nie jest ich. Do dziś mam w pomięci ten ich stary, ciasny, z dziwnym telebimem stadion...i do końca życia zapamiętam tamten stadion jako stadion Arsenalu. Bo miał to coś, jakiś swój styl, jakiś klimat, specyficzna atmosferę. A ten nowy? jest świetny...ale mało oryginalny, taki jakich teraz wiele się buduje i będzie budowalo.
Dlatego mi się stadion Wisły bardzo podoba. Bedzie charakterystyczny, oryginalny, nawet ten okrąglak będzie powodował że po 5min transmisji każdy bedzie wiedział że mecz jest na R22. A Gdańsk, Wroclaw, stadion Legii będą bardzo podobne wewnątrz. Wsztystkie trybuny takie same, niby idealnie, schludnie, nowocześnie a jednak bez tego" czegoś".
A to jak stadion z zewnątrz będzie wyglądał to ma dla mnie małe znaczenie, bo to atmosfera z środka się liczy dla kibiców.
A jeśli chodzi o poziom funkcjonalności, to nasz stadion będzie na poziomie pozstałych nowo budowanych obiektów, więc nie wiem o co chodzi.
Jedyne do czego mam pretensje to dlaegłość od murawy, bo ta ogłaby wyniesć ok 11-12m, bo to jest optymalnie jak dla mnie.
edit: Prober, powiedziałem to troche w przenośni, ale nawet doslownie mówiąc, odkąd to cały mecz pokazują z kamer umieszczonych na jednej z trybun?