Cytat:
|
I wtedy by "nie istniał"? Skąd ta pewność? Z założenia, że jak ktoś z PiS to wszystko robi źle, a gdyby zrobił inaczej byłoby dobrze?
|
Wtedy najpierw by zrobił coś w tej sprawie a później po ewentualnym sukcesie(nawet porażce-że się starał) mógłby ewentualnie się pochwalić . Wtedy by zaistniał po zrobieniu czegoś sensownego w kierunku ich ułaskawienia a nie zaistniał dla samego sensu zaistnienia .
Cytat:
|
Poza tym - dobrze świadczy o polityku, że potrafi "zdobywać punkty" nie? Czy w przypadku PiS'owców to źle?
|
Oczywiście , że dobrze to świadczy o polityku . Tylko kto tutaj pisze , że to jest złe działanie pod kątem zdobywania pkt popularności ? To Ty wyskoczyłeś z tym , że to jest działanie , którego nie powinniśmy oceniać pod kątem podkręcania słupków w sondażach . Dla mie , to jest ewidentny przykład takiego właśnie działania .
Cytat:
|
Nie wiem nie jestem prawnikiem, ale wydaje mi się że inicjatywa jest u samych zainteresowanych.
|
Tak jak już wcześniej wspomniałem , niech przygotuje im wniosek , jedzie ich przekonać a później niech się chwali w mediach .
Cytat:
|
Trudno na silę coś za nich robić. To media "trąbią" o tej sprawie od dawna (i bardzo dobrze), Ziobro nie wydaje gazety ani niema telewizji.
|
Tak była konferencja o nauce postępach w nauce języków obcych i jakiś dziennikarz(zapewne z Radia Zet) z głupa zapytał , co Ziobro zamierza zrobić w kwestii ,,linczu we Włodowie(ej?) . W jakim Ty świecie żyjesz ?
Przecież ta informacja wyszła od samego Ziobry , bez żadnych medialnych pytań/dociekań .
Cytat:
|
LOL, jak to co? Herr Tusk wywalczy Buzka dla nas! Żeby się żyło lepiej! Nie wszystkim od razu, ale przynajmniej jeden więcej będzie. Herr Tusk pokazuje światu na co go stać. On otwiera oczy niedowiarkom! Patrzcie - mówi - ja go wywalczyłem, sam załatwiłem i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to kandydat społeczny w oparciu i sześc instytucji zgłoszony! I to nie jest moje ostatnie słowo!
|
Co ma piernik do wiatraka ? Bezproduktywne gadanie Ziobry , do rozgrywki o stanowiska ?
Nie wiem czy dla nas , ale napewno dla prestiżu politycznego Polski . Walka o stanowiska nie zawsze musi oznaczać , że komuś się będzie żyło lepiej , ale napewno jest elementem gry o jak najwyższe pozycje polityczne . Pomijam sam fakt , że jednak jest , to osoba przewodnicząca Parlamentowi Europejskiemu , jedynej instytucji unijnej wybieranej w demokratycznych wyborach , jednej z dwóch największych(jeżeli chodzi o teoretyczną legitymację wyborców) instytucji parlamentarnych na świecie , czy wreszcie instytucji , która może odrzucać i ingerować w 2/3 prawa unijnego (jak nie więcej , ale nie chce mi się liczyć w ilu przypadkach ma zastosownie procedura współdecydowania i współpracy) ,a co za tym idzie w zdecydowaną większość prawa obowiązującego w Polsce , oraz kontrolującej politcznie komisje , zatwierdzającej wybór przewodniczącego KE i pozostałych komisarzy . Nie można umniejszać pozycji kogos , kto tą instytucją kieruje i kto reprezentuje ją na zewnątrz . Dodają na marginesie , że gdy TzL wejdzie w życie , to rola parlamentu ulegnie dalszemu wzmocnieniu . Rozumiem , że PiS mierzył by tylko w przewodniczącego KE , ale z tego co wiem jeżeli chodzi o umieszczanie Polaków na czołowych pozycjach w instytucjach czy to unijnych , czy międzynarodowych , to na koncie PiS widnieje jedno duże wielkie
zero . Dlatego umniejszanie potencjalnego wyboru Buzka na przewodniczącego PE , jest niczym więcej niż frustracją , czego przykładem może być
Cytat:
|
Patrzcie - mówi - ja go wywalczyłem, sam załatwiłem i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to kandydat społeczny w oparciu i sześc instytucji zgłoszony! I to nie jest moje ostatnie słowo!
|
Jak dla mnie , to zupełny bełot i oboje sobie zdajemy sprawę , że gdyby to premier Kaczyński walczył o poparcie np dla Michała Kamińskiego (

) jako przewodnicącego PE , to Twoja reakcja była by zupełnie inna . Przy okazji podaj mi cytat chociaż z jednego wywiadu , gdzie Tusk wypowiada słow chociażby podobne w przesłaniu , do tych ktorych ty użyleś w tej emocjonalnej pozbawionej merytorycznego sensu wypowiedi ,czyli ,,ja go wywalczyłem , sam załatwiłem '' .