Mareq napisał(a):

|
Przykładowo jakby napisał im wniosek o ułaskawienie , bo z tego co słyszałem , to jeszcze go nie złożyli . To by faktycznie bylo zrobienie czegoś bez medialnego zaistnienia.
|
I wtedy by "nie istniał"? Skąd ta pewność? Z założenia, że jak ktoś z PiS to wszystko robi źle, a gdyby zrobił inaczej byłoby dobrze? Poza tym - dobrze świadczy o polityku, że potrafi "zdobywać punkty" nie? Czy w przypadku PiS'owców to źle?
Mareq napisał(a):

|
Owszem Prezydent może również zarządać , żeby pg wszczął postępowanie z urzędu . Jednak myślę , że do tego wystarczy prywatne spotkanie Ziobry z Prezydentem , nie trzeba o tym wcześniej trąbić przez media .
|
Nie wiem nie jestem prawnikiem, ale wydaje mi się że inicjatywa jest u samych zainteresowanych. Trudno na silę coś za nich robić. To media "trąbią" o tej sprawie od dawna (i bardzo dobrze), Ziobro nie wydaje gazety ani niema telewizji.
Mareq napisał(a):

|
Co ma do tego Tusk i walka o fotel przewodniczącgo PE ?
|
LOL, jak to co? Herr Tusk wywalczy Buzka dla nas! Żeby się żyło lepiej! Nie wszystkim od razu, ale przynajmniej jeden więcej będzie. Herr Tusk pokazuje światu na co go stać. On otwiera oczy niedowiarkom!
Patrzcie - mówi -
ja go wywalczyłem, sam załatwiłem i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to kandydat społeczny w oparciu i sześc instytucji zgłoszony! I to nie jest moje ostatnie słowo!