Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2009, 21:45
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
W sierpniu prawdopodobnie. Najpewniej w pierwszej połowie.
Pytałem się bo jest tani hostel(tańszego chyba nie znajdziesz) ale działa tylko w wakacje.
Byłem tam w zeszłym roku i co Ci mogę powiedzieć.

http://www.hostelsclub.com/hostel-en-8600.html

Świetna jak dla mnie lokalizacja, bo poza centrum - nie ma tabunów turystów, okolica jest jest spokojna -sklepy/puby w pobliżu.Z buta do centrum może z 20 min(trza znać myk - metrem 2 albo 3 stacje.
Sam hostel pachnie komuną - poza wakacjami tam internat jest pewnie - pokoje ok i duży wybór w zależności w ile osób jedziecie.Minus to prysznice - nie ma dzielnych na męskie/damskie i nie ma za bardzo gdzie ciuchów wieszać(chyba że coś się zmieniło).
Obsługa przy wejściu czarnoskóra - klucze trza zdawać jak się gdzieś wychodzi.Teraz trochę drożej to wychodzi bo korona mocna jak s****ysyn a złotówka poszła grubo w dół ale jakieś 110 zeta za 2 osobowy pokój to jest niewiele.A już przy 3, 4 osobach(160 zeta wychodzi) to bardzo mało.

Wszystkim wyjeżdżającym do Pragi przypominam że centrum jest cholernie drogie ale wystarczy lekko zboczyć by rozkoszować się na prawdę przyzwoitymi cenami - duże lane piwo 12 - max 30 koron - to samo się tyczy żarcia.Na dicho w centrum ceny są wysokie - alk rozwodniony, więc lepszym wyjściem jest kupić w sklepie i spożywać na polu - pić można wszędzie.
Kantory w większości przewalone więc też jeśli będzie potrzeba, poszukać z dobrymi kursami i bez limitów - bo często kurs niby jest dobry ale małym druczkiem że od np 40tyś koron dopiero.

Kanarów w środkach transportu niewielu ale zdarzają się, szczególnie w centrum - w metrze najczęściej na górze obok schodów ruchomych - lepiej więc zaopatrzyć się w bilety(sam nie kupiłem nigdy żadnego) a dla hardkorowców rada by schodami jechać na końcu i po zauważeniu spowrotem zjechać na dół - oczywiście można dać łapówkę.

Jeszcze rok temu można było się świetnie bawić i taniej niż w Krk.Teraz kurs korony się zmienił grubo więc tak fajnie nie ma ale i tak u nas browara poniżej 6 zeta nie kupisz a tam za 25 koron(ok 4 zeta) spokojnie znajdziesz.Tam moc piwa mierzy się ekstraktem więc kupować 12, 10 i 11 to już totalne siki
Wszystkie sklepiki opanowane przez kitajców - ale jest blisko centrum Tesco i tam najlepiej robić zakupy.

ps a ogólnie rzecz biorąc Praga jest po prostu przepiękna
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.06.2009 o godz. 21:57.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując