W gwoli wyjasnienia informacja o transferze Vladavicia pojawiła się jako pierwsza w mediach bosniackich.Polskie media jedynie tą informację potwierdziły.Zresztą pisałem na bosniackim forum i ich zdaniem mało prawdopodobne jest aby wywiad z piłkarzem był wyssany z palca.Wychodzi więc na to co zresztą nie jest zaskoczeniem że piłkarz umyslnie robi szum wokół swojej osoby.To jedynie dla odparcia zarzutu wobec polskich mediów.PS : Zastrzegam że nie jestem pod wrażeniem ich rzetelnosci

Co do samego wywiadu ze Skorżą uważam że tytułowy optymizm jest mocno przesadzony.Schodzą wysoko opłacani zawodnicy (Baszczyński,Źieńczuk) a w zamian mamy na oku gracza z kartą na ręku oraz zawodnika w granicach 100 tyś euro.Te słuchy o 6 bramkarzach znanych z DVD niestety brzmią jeszcze gorzej zwłaszcza w kontekscie oczekiwanego gracza z jednej z dobrych lig.
Z drugiej strony jednak to my sami się troszeczkę "podjaraliśmy" doniesieniami medialnymi - przyznaję się że i ja również gdyż bardzo liczyłem na Vladavicia.Klub o konkretnych nazwiskach poza tymi dwoma i Kasprzikiem nie mówił.
Reasumując okienko przecież jeszcze się nie otworzyło.Pozyskaliśmy już Gargułę a w kolejce jest Bozok i Carlinhos.Mam dalej nadzieję że uda się sciągnąc wartosciowego bramkarza oraz napastnika.
Czas pokaże.