Mareq napisał(a):

Mam Ci udowodnić , że ziema jest okrągła ?
OK
Wątpie żebyś był na tyle naiwny , żeby przekładać wypowiedź o ZOMO z przed 3 lat na rozkład głosów w wyobarach do PE 2009 . Szczególnie , że powołujesz się ciągle na ,,środowiska AKowskie'' , co ewidentnie wiąże się z ostatnią wypowiedzią strategosa Kaczyńskiego, która miała miejsce po wyborach i którą to wypowiedź w swoich postach przywołał Sandbender a Ty w swojej dyskusji z nii odnosiłes się bezpośrednio do niej . Wcześniej napomknął o niej Sambo i też powołując się na jej odbiór w środowiskach AKowskich , stwierdziłeś , że to był świetny marketing polityczny. Chyba , że na poczatku strony słowo wypowiedź oznacza dla Ciebie A a na końcu mimo iż w dyskusji nie pada problem innej wypowiedzi i dyskusja toczy się ciagle wokół AK i wyborów do PE , to nagle słowo wypowiedź oznacza dla Ciebie B
Wtedy wszystko jest jasne .
To był świetny marketing polityczny ...deklaratoryjny .
|
Mareczku,
W rzeczy samej odnisłem się do cytatu sandbendera. W momencie kiedy to robiłem (wynikało to z kontekstu poprzedniej dyskusji) wydawało mi się że chodzi mu nie o konkretny cytat (i tu muszę przeznać szczerze że w tym momencie nie znałem nawet tej wypowiedzi JK i jej kontektsu ze względu na to że ostatnio byłem dość zajęty i nie miałem czasu śledzić nowych histerii prasowych) ale o całokształt przekazu jaki PiS stara się wysłać do środowisk kombatanckich. A ten jeśli prześledzić go bardziej dokładnie jest właśnie skonstruowany na bazie podobnej dychotomii (patriotyczny obóz post-Akowski vs obóz nie patriotyczny). I tak jak napisałem wcześniej podobne przesłanie na spotkaniach wyborczych spotykało się z bardzo przychylnym odbiorem tych środowisk co znalazło wyraz w wynikach głosowania. W tym sensie było to "marketingowo skuteczne" i o tym pisałem. Oczywiście to nieporozumienie jest moją winą tym niemniej odnoszę wrażenie (sadząc z treści jego postu powyżej) że sandbender doskonale zrozumiał o co mi chodzi. Nie zmienia to faktu że jestem Ci Mareczku winnien podziękowanie za zwrócenieuwagi na ten szczegół który z całą pewnością pozwolił nam (znaczy mnie i sanbenderowi) lepiej zrozumieć nasze intencje.
Niestety nie byłbym sobą gdybym do tych pochwał nie dodał łyżki dziegdziu: dziękując za wykazanie się czujnością niemal "rewolucyjną"

muszę wspomnieć o Twoich permanentnych problemach z implikacja logiczną (wyciąganie wniosków na podstawie niewystarczjących przesłanek). Niestety tylko tak mogę skomentować Twoje euforystyczne: "Jeżeli nawet nie orientujesz się kiedy ta wypowiedź padła i w jakim kontekście , to ewidentnie widać , że jest to jedynie zaślepiona obrona mitu Strategosa Jaroslawa Kaczyńskiego a nie próba rzetelnej oceny sytuacji." Myślę że po chwli refleksji sam przyznasz że podobne wnioski wyciągnięte na podstawie tych przesłanek są trochę "na wyrost" i raczej nie służą dobrej dyskusji.
Na osłodę dodam jeszcze że do tej pory śmieje się gdy wspomnę że o pierwszej w nocy wyskakujesz jak Archimedes z okrzykiem eureka!
Oj dodajesz Ty kolorytu temu forum
Niedokładnie napisalem. Pisząc o "wszystkich innych" miałem na myśli te środowiska z którymi on sie nie utożsamia. Czyli nie zaliczam do tych "innych" ludzi z AK. No, ale przemyślę tą "pogardę".
No to teraz ja przyznaję że nie zrozumiałem co miałeś na myśli pisząc "inni". Tak czasami jest że interlekutor zupełnie inaczej przeczyta coś co tobie wydaje się oczywiste.
Zdecydowanie zaprzeczam. Głosowałem na PR i po takim tekscie zdecydowanie wyboru nie zmienie. Nie mozna tak mówić. Wiem o co chodziło, postawa, poglady, wartosci, ale... zwyczajnie nie mozna tak mówić. AK to coś ponadpartyjnego i wykorzysytwanie tego do gierek politycznych jest skandaliczne.
Znasz kogos kto zagłoswał na PR, ze mówisz takie rzeczy?
Przykro mi ale nie zrozumiałeś chyba do końca o czym pisałem ale wyjaśniam: jeśli nie jesteś kombatantem AK (a chyba nie jesteś) to Twoja osoba nie jest zaliczana do grupy o której pisałem. Omawiany przekaz był wysłany własnie do nich.
Miałem okazję osobiście spotkać osobę (byłego NSZ-owca) który tradycyjnie głosował na LPR ale właśnie dzięki "przekazowi" Pis-owskiemu deklarował że w wyborach do europalamentu zagłosuje na PiS