wytłumacz mi jak wyobrażasz sobie wygląd trybun w miejscu gdzie łączą się trybuna za bramką z trybuną boczną już teraz gdy murawe obniżają o 80 cm pierwszy rząd trybun bocznych będzie zachodził na trybuny za bramkami, przy obniżaniu o 2,5 wyglądałoby to według mnie tragicznie
trybuny zostałyby wydłuzone o kilka metrów. sam się zastanawiam jak wygladałyby narozniki ale skoro udało sie połaczyc trybunę dwustopniową z jednostoniową, i dodatkowo są one ustawione pod różnym kątem to myślę że z nowo powstałymi naroznikami nie byłoby większego problemu. ale trybuny wcale nie muszą zachodzić na siebie. dlatego właśnie są narożniki. a nawet, w ostateczności możnaby nie przedłużać skrajnych sektorów i wtedy nic nie bedzie zachodzic. wyglądać zle to wcale nie musi.
ale teraz to co najważniejsze: nie lubie gadania "co by było gdyby" więc nie wiem wogóle po co te Twoje rozkminki i obliczenia skoro i tak nic z nich nie będzie bo planów już raczej nie zmienią a już napewno nie prez to, że ktoś tak na forum napisał a kilka osób na tym samym forum poparło ten pomysł, no chyba, że chcesz wszystkim pokazać, że masz lepszy pomysł niż nasz wielki projektant, ale na to też już niestety jest za późno
no i zgoda to jest tylko teoretyzowanie. jest za pozno i nic sie z tym nie zrobi. ale moze to jest opcja na przyszlosc kiedy juz 33 tys nie bedzie starczac, mozna bedzie powiekszyc stadion w ten sposob jednoczesnie zmniejszajac ta nieszczesna odleglosc? nic nikomu nie probuje udowodnic, wpadłem na pomysl i rozkminiłem.
może się gdzieś mylę, nie wiem. narazie oprocz braku dachu nie widze wiekszych minusów.
co do obliczeń to też nie są do końca dobre bo liczysz tak jakby wszystkie trybunu miały tyle samo pierwszych rzędów co np. ostatnich a tak by nie mogło być bo trybuny musiałby by być ścinane pod kątem
wziałem to pod uwagę i przez ścinanie trybun i robienie narozników wypadłoby z 220-250 miejsc
wskazałem tylko ze może isnieć taka mozliwosc ale nie bede juz tego kontynuuował. niech postawią to co jest w planach i bedzie bomba