Wyświetl pojedynczy post
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2009, 13:26
OL Lyonaise napisał(a):Wyświetl post
Jezeli pozwolili negocjować z Vladavicem to znaczy że Wisłę na niego stać.
Vladavic i Bozok= zabezpieczona lewa pomoc.
Jeszcze mam nadzieję na teho Kirma( bo pewnie tak jak Boguski może spokojnie grać podwieszonego napastnika.
No i oczywiście Gikiewicza.
Na prawej obrnie zapowida się ciekawa rywalizacja Singlar, Carlinhos, Burliga.

Byłoby cudownie.
Myślę, że ściągnięcie tylu zawodników byłoby przesadą. 3 pomocników o których piszesz i oprócz tego jeszcze Garguła to chyba za dużo. Według mnie ściąganie napastnika w przypadku, kiedy zostają Niedzielan Brożek, Boguski, Ćwielong i Małecki, też nie jest konieczne. W pucharach za pewne będziemy grać 4-5-1 i tym jednym napastnikiem może być tylko jedna osoba. A w lidze, tak czy inaczej ten nowy napastnik będzie grzał ławe, nikt chyba nie podważy pozycji naszych dwóch napastników, którzy strzelili w sumie 28 goli. Więc tak czy inaczej ten trzeci napastnik będzie siedział.
Nie jestem też zwolennikiem ściągania aż tylu obcokrajowców. Nie chciałbym, żeby o sile naszego zespołu stanowili głównie obcokrajowcy, tak jak jest to w Legii czy Lechu. Nie chciałbym doczekać takiego momentu, że podczas fety główni autorzy zdobytego tytułu nie umieją i nie znają ani nie rozumieją ani jednej z naszych przyśpiewek. Na szczęści od wielu lat w Wiśle, o sile naszej drużyny stanowią Polacy i mam nadzieję, że tak pozostanie.
Ubolewam nad tym, że ceny polskich zawodników są tak nieproporcjonalne do umiejętności i stąd wynika konieczność ściągania obcokrajowców.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując