Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2009, 10:25
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem w poprzednim sezonie sporo meczów Fluminense ze względu na Romeu, i Carlinhosa zapamiętałem jako jednego ze słabszych piłkarzy Flu. Wiem, że w paru meczach na prawej obronie Fluminense grał nominalny defensywny środkowy pomocnik Wellington Monteiro. Chyba właśnie ze względu na słabą postawę Carlinhosa.

Tak z ciekawości chciałem sobie zobaczyć jaką średnią ocen dostał Carlinhos za swoje występy w poprzednim sezonie Serie A od magazynu Placar. I niestety muszę napisać coś o czym pewnie wielu z was nigdy nie chciałaby przeczytać.

Otórz Carlinhos dostał się do pierwszej jedenastki zawodników tzw. "Bola de lata", czyli zawodników z danej pozycji z najgorszymi ocenami w przekroju całego sezonu.

Może Carlinhos był za słaby na brazylijską Serie A, a u nas będzie dobry, jednak świadomość, że był najgorszym obrońcą w całej lidze(wg. średniej magazynu Placar) nie wróży zbyt dobrze.
To, że był najsłabszy na pewno jest niepokojące, ale ku pokrzepieniu serc przypomnę taki artykuł:
http://futbolin.blox.pl/2008/08/Marc...o-to-taki.html
Oczywiście Marcelo to talent, piłkarz nadal bardzo rozwojowy, podczas gdy Carlinhos powinien być już zawodnikiem ukształtowanym. Z drugiej strony Brazylijczyk i tak dopiero będzie musiał się nauczyć europejskiej piłki i kto wie, może akurat się sprawdzi. Trzeba też pamiętać, że transfery dokonuje się nie tylko na podstawie obecnej formy zawodnika, ale również na podstawie jego potencjału piłkarskiego.
Odpowiedz cytując