Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2009, 23:17
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
nesta - wszystko pięknie, i ja też się cieszę jak Wisełka się wzmacnia. Tymczasem zmartwiły mnie słowa innego komunikatu (z włoskiego serwisu sportowego):

- czyli "klub Nautico rozwiązał kontrakt z prawym obrońcą Carlinhosem oraz napastnikiem Somalia po bardzo słabych występach w pierwszych miesiącach tego roku". I dlatego Carlinhos jest za darmo, bo styczniu 2007 podpisał kontrakt 4-letni. Mam jednak nadzieję, że Skorża i spółka dobrze sprawdzą gościa, co sobą reprezentuje i czy nam się przyda.
Faktycznie jest to niepokojące, ale trzeba też zwrócić uwagę na fakt, że w Brazylii panują baaaardzo dziwne obyczaje transferowe. Kluby zawsze twierdzą, że mają kontrakty z zawodnikami na ileś lat do przodu, zawodnicy zawsze twierdzą, że są wolni, często prawa do piłkarza mają nie kluby, lecz agencje menadżerskie. Na dodatek brazylijczycy często odstawiają cyrki na pokaz żeby zmienić klub.

kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Cholera wie, kiedy on tą bramę strzelił, i cholera wie z kiedy są te fragmenty.
Tyle ode mnie, bo już nie raz na youtubie szaleli, a a potem się okazało że to było "5" lat temu
Nie było pięć lat temu, było w zeszłym roku. Wg transfermarkt Carlinhos we Fluminense grał 2 lata. W 2007 zaliczył 10 występów, 0 bramek, w 2008 20 występów, 1 bramka( wszystko w lidze brazylijskiej).
Wg wikipedii(en) rozegrał 40 spotkań w barwach Fluminense w latach 2007-2008, strzelił jedną bramkę.
Wg wikipedii(pt) w ciągu dwóch lat rozegrał 55 spotkań w Fluminense strzelając dwie bramki, ta statystyka obejmuje chyba również sppotkania w ramach pucharu Brazylii, po który zawodnik sięgnął razem z Fluminense w 2007 roku. onadto za jego bytności w klubie Fluminense doszło do finału Copa Libertadores.
Transfermarkt
Wikipedia angielska
Wikipedia portugalska
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Po czym wywnioskowaliście, że to ON?
Jeżeli dobrze rozumiem pytanie, to po tym:
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21179

Na pewno grajek z papierami, ale i dosyć namieszaną historią, która niepokoi. Z orgazamami wstrzymałbym się do zobaczenia go w akcji w koszulce Wisły. Wszyscy wiemy jak miarodajnym źródłem informacji o piłkarzu są filmiki na YT, szczególnie jeśli idzie o obrońców- przypominam w wypadku obrońcy ważniejsze jest to jak broni, a nie jakie bramy ładuje.

Filmik w niezłej jakości, nie YT
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 17.06.2009 o godz. 23:55.
Odpowiedz cytując