Wyświetl pojedynczy post
varredo
Junior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2009, 21:47
Kasprzik ma zgodę na transfer, Glik zostaje

Trener Dariusz Fornalak powiedział po pierwszym treningu Piasta w okresie przygotowawczym do nowego sezonu, że nie będzie robił Grzegorzowi Kasprzikowi przeszkód w transferze do Wisły Kraków lub Lecha Poznań.

- Ze słów samego Grzegorza wynika, że chce zmienić otoczenie. Z mojej strony jest zgoda na jego transfer - oznajmił trener Piasta. Podobno już w czwartek w Gliwicach mają pojawić się przedstawiciele Lecha Poznań, którzy widzieliby u siebie Kasprzika. Na rozmowę z działaczami Piasta umówieni są jednak także przedstawiciele Wisły Kraków, którzy również interesują się gliwickim bramkarzem.

Pewne jest natomiast, że Lechowi i Wiśle nie uda się wykupić z Piasta młodzieżowego reprezentanta kraju, Kamila Glika. - Nie sprzedamy go! - twardo postawił sprawę Janusz Bodzioch, menedżer zespołu. - Ja oficjalnie o ofertach z Wisły i Lecha nic nie wiem. Pewnie, że marzyłaby mi się gra w silnym zespole walczącym o mistrzostwo Polski. W Gliwicach czuję się jednak dobrze i wszystko wskazuje na to, że tu zostanę - uważa Glik.

źródło:http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15496
Odpowiedz cytując