JAR0 napisał(a):

|
A co wg Ciebie zyskał Widzew na korupcji ? Awansu nie wywalczył, a teraz smród sie z nim ciągnie i moze spaść jak na boisku wywalczyl awans.
|
To powazne pytanie?
*Gdyby kiblowali na miejscach 10-18 to na mecze nie przychodziloby 8 tys tylko 4. Gdyby przychodzilo 4 tys to sponsorzy nie płaciliby x złotych tylko y. Gdyby płacili y to w klubie nie grałby z tylko p. Gdyby gral p to klub na kilka lat popadłby w marazm i nie zagrał rok pozniej w ekstraklasie, gdzie na meczach z najlepszymi zarobil kupe kasy z biletów, a jeszcze wiecej dostał od C+.
Do tego wszystkiego zabrał mozliwość awansu jakiejs uczciwej firmie - albo mniej złodziejskiej. Zabrał jej opcje rozwoju poprzez kase z C+. Zabrał jej możliwość zatrudnienia piłkarza p. Zabrał okazje do załatwienia kontraktu ze sponsoorem, który płacił x. Na mecze nie chodziło 8 tys tylko 4 i klub popadł w marazm. A nastepnie spadł lige niżej.
I kazda korupcja, nawet jednego meczu moze cos takiego spowodowac. Dlatego wcale nie jest tak, ze jak Widzew kupil 3, a Arka 33 to Arka powinna dostać wiecej. Arka mogla kupic 10 w jednym sezonie, 10 w drugim i 10 w 3, a Lubin kupil jeden, baraz z Łeczną i wszedł do ligi.
Heban - Obawiam się, ze jest proste rozwiazanie. Kiedy te klubu kupowały to nie były spółkami akcyjnymi tylko stowarzyszeniami sportowymi.
P.S. Wracając do Widzewa - Tomaszewski :
Cytat:
Teraz jak słyszę jest możliwe, że Widzew ponownie zagra w 1. lidze. Byłby to pierwszy przypadek, że ktoś wedle prawa skorzystał na przestępstwie. Widzew musi zostać przesunięty na ostatnie miejsce pierwszej ligi i spaść do drugiej. Bo w przeciwnym razie to będzie tak, jakbym ja ukradł milion dolarów, potem dobrze zainwestował tę sumę, zarobił drugi i po roku ten pierwszy milion oddał, powiedział: - Przepraszam, ale teraz jestem już czysty… Nie, to tak nie działa!
Widzew sportowo spadł do 1. ligi. Za korupcję powinien spaść jeszcze niżej, jak Zagłębie Sosnowiec. Nie spadł i przez ten czas pobierał profity, wynikające z gry w wyższej klasie rozgrywkowej. W tym momencie ten klub ma – na własne życzenie – jednoroczny pusty przebieg! Przynajmniej w normalnym państwie tak powinno być. A czy będzie tym razem – mam ogromne wątpliwości.
|
I ja się z nim zgadzam. Skoro ŁKS przesuwamy na ostatnie to Widzew tez.