Temat: Paintball
Wyświetl pojedynczy post
WZ paintball
Junior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2009, 23:33
Witam.

Doszły mnie słuchy, że wywiązała się ostra dyskusja na temat paintballa, a przy okazji Poligonu WAR ZONE, którego jestem właścicielem.
Myślę, że zacznę od drobnego sprostowania. Jak wszyscy mają okazję zauważyć umiem posługiwać się forum i pisać posty, dlatego też nie potrzebni mi są adwokaci. FIRO bardzo mnie cieszy, że podoba Ci się na naszym poligonie ale nie przypominam sobie żebym prosił Cię o pisanie jakichkolwiek postów w moim imieniu a tym bardziej podpisywania ich WAR ZONE.

W kwestji reklamy prowadzonej przez inne firmy na szczęście żyjemy w wolnym kraju i mamy wolność słowa, a zatem każdy „orze jak może”. Mój poligon „broni” się sam ponieważ jest chyba jedyną (komercyjną) taką miejscówką w Polsce.

Co do areału:

DRAZ napisał
„4) Tereny mają swoje ograniczenia i nawet przy największym poligonie na świecie można biegać bez ładu i składu więc takie poligony są z reguły dzielone na max 1 hektarowe pola (przynajmniej przy paintballu w ASG sprawy inaczej wygladaja) żeby Zenek nie biegał za Józkiem przez 2 lata zanim strzeli. Poza tym człowieku pomyśl, jeżeli organizujesz grę dla 15 osób to jeśli ich puszczasz samopas na tak olbrzymi teren to ryzyko że sami się pozabijają (dosłownie!) nie stosując reguł bezpieczeństwa jest 10x wyższe niż gdziekolwiek indziej, po prostu organizator praktycznie traci nad chłopakami kontrolę która i tak jest z reguły b.trudna bo każdemu wkręca się klimat Counter'a i emocje biorą górę. I żeby było jasne, nie celują tutaj żeby coś zarzucić organizatorowi War Zone, jestem pod wrażeniem idei i kiedyś sam się przejadę tym bardziej że w Myślenicach budujemy coś podobnego na Zarabiu. Nooo może nie 7 a od 3 do 5 ha [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/S/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]”\

Wiadomo, że 15 osób nie biega po 7 h podczas jednej gry, ale po fragmentach terenu, z jakich składa się tor (miasto, bazy wojskowe, las itp.). Taki teren daje możliwość zabawy w różnych sceneriach podczas jednego dnia (przyjazdu) mówiąc krótko gracz się nie nudzi. Ponadto, jeśli będziesz miał grupkę 30 znajomych wszyscy mogą grać w jednym momencie.
Co do kwestji bezpieczeństwa to nie zdarzyło mi się żeby ktoś się kiedyś zgubił [FONT=Wingdings] [/FONT]na terenie gry, a przyjmowałem już grupy ponad 100-u osobowe. Wszystko zależy od organizacji i odpowiedniej liczby prowadzących.

Co do kwestji cen wynajmu terenu pozwól że zachowam ja dla siebie.

Widziałem również, że pojawiło się sporo pytań na temat sprzętu, cen kulek itp. Chętnie na nie wszystkie odpowiem po za forum z racji tego, iż to forum nie jest dedykowana prowadzeniu kampani reklamowej.

Dla chętnych podaje link do strony:

http://www.warzone.com.pl/

Pozdrawiam,
Michał
Odpowiedz cytując