AYALA napisał(a):

|
ciekawe ile sobie zaśpiewa Piast za Glika ? Pewnie kilkaset tysiecy Euro znajac życie.Wiem ze to wartościowy obrońca ale akurat dobrych defensorów można za darmo ściągnac tak jak to było w ostatnich latach( Cleber,Marcelo,Diaz,Singlar).
|
Tyle że się zwróci w wynagrodzeniach. Nie sądzę żeby Glik chciał więcej zarabiać niż 80 tys Euro na razie. Więc sobie policz.... A jak inaczej Lech go za pół darmo weźmie. I po co. Jak może grać dla Wisły.?
Napewno nie będą to pieniądze w błoto wyrzucone. A Kaprzik to nie wiem. To już decyzja sztabu bo uważam że i Kasprzik i Gikiewicz by się nadawali. Chociaż ten 2 napewno będzie kiedyś drogi o ile wywalczy sobie miejsce w 1 jedenastce mocnego klubu(a nie jak Skaba np. w Legii).
Też jestem zdania że jeżeli kwoty podane za puchary są prawdziwe to:
- pożegnać Niedzielana(krok konieczny).
- podpisać za free prawego obrońcę(lub ten z brazylii na wypożyczenie z kwotą wykupna wpisaną)
- podpisać środkowego obrońcę lub wziąść z rezerw Rajfura jeżeli się nadaje+ zarezerwować sobie możliwość kupna Glika zimą.
- kupić bramkarza za góra 250tys Euro.
- podpisać 1 z lewych pomocników- Vladavic lub Bozok + ściągnąć jakiegoś bardzo utalentowanego pomocnika na lewą stronę za 600-700tys Euro.
- ściągnąć napadziora za 1mln Euro. typu ten Słoweniec Etien Velikonja lub też wykupić z Zagłębia Micańskiego jeżeli ma kwotę odstępnego 300tys Euro(podobno ma od lipca).
Ogólnie trzeba zainwestować bo jest szansa, a jeżeli chodzi o kupowanie w Euro to koniecznie w ratach ponieważ Euro raczej będzie tanieć pod koniec roku(złotówka się będzie umacniać).