Wyświetl pojedynczy post
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2009, 20:18
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, to nie do końca jest to samo, bo wtapiając jeden zakład z cashbackiem nie tracisz w zasadzie nic. Wtapiając pierwszy zakład wniesiony po to, aby obrócić kwotą bonusa i wpłaty- tracisz wszystko i do widzenia. Poza tym- jedno nie wyklucza drugiego. Może wykorzystać cashbacka w betclicku, a potem przejść sobie do innego buka Inna sprawa, że często (pewnie nie zawsze) zakłady systemowe nie są uwzględniane do obrotu kasą bonusową. Nie rozumiem za to co ma do tego wszystkiego progresja- zaczynasz progresję obstawiając coś za cały swój depozyt, wtapiasz i co dalej? Chyba, że masz na myśli granie od powiedzmy 10 zeta i w ten sposób dojście do obrotu 900 zetami, ale to chyba przesada.
Myśle że to jest kwestia indywidualnego podejścia. Ja traktuje zawsze bonusy jakby to nie były moje pieniądze dlatego ewentualna strata takiego bonusu jest tym samym co zwrot tych 55zł. Zakładając że dostajesz 150 zł i dzielisz to na trzy grając AKO 2.00 masz 50% + 50% + 50% na każdym zakładzie czyli duże szanse na dwa kupony co generuje zysk i automatycznie zapewniasz sobie obrót (Przyjąłem 2.00 a przecież wystarczy 1.5 więc prawdopodobieństwo jest jeszcze większe, a gdy masz te 55zł to zawsze kusi żeby p[odbić sobie to AKO bo przecież nikt Ci już wiecej tego nie da jak stracisz ). Przyjmując takie samo AKO przy jednym kuponie masz tylko 50% szans że tych 55zł nie stracisz i 50% że podwoisz.
Mówiąc o progresji nie miałęm oczywiście na myśli całego kapitału na jeden kupon bo wtedy progresja nie ma sensu praktycznie. Weźmy na to system d'alembert. Grając kupon w południe po południu wieczorem i nacny stawiasz 80 zł zakładając że zaczynamy od 20. A gdy nie wchodzą dwa pierwsze kupony jest 20+40+60 i potem przy wygranej 40. Czyli w jednym dniu obracamy 160zł a mamy na obrót tych 900zł przeważnie pół roku
Odpowiedz cytując