Wyświetl pojedynczy post
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2009, 23:06
raindog napisał(a):Wyświetl post
Nie ma to jak typowa Polska cecha - zrobić śmiecia z bohatera. Dla mnie Leo takim jest, choćby z tego względu, że w momencie, kiedy tutaj przyjechał, wszyscy na niego napieprzali - jedynym słowem koszmar. Mowcie, co chcecie o kadrze Janasa, ale tam jedyną taktyką była wrzutka w pole karne z połowy- zero gry pozycyjnej.

Kolejna kwestia - w wywiadzie, Leo stwierdził, że wyjzad do RPA nie był mu na rękę, gdyż żaden z zespołów z Polskiej grupy nie gra tak w piłkę. Na pomysł wyjzadu wpadło PZPN.

Pragnę przypomnieć, że Polska, w eliminacjach, wyszła z grupy na pierwszym miejscu. Engele, Janasy natomiast walczyły o drugie. Mecz z Niemcami był na dobrym poziomie - w miare wyrównany. Austria, Chorwacja tragedia...

Inna kwestia - kłotnie prowokują media i "eksperci", zresztą jak zawsze... ale głupi naród to kupuje.

Nie chcę tutaj za wszelką cenę bronić Leo, ale denerwuje mnie hipokryzja Polaków. To, co Polska grała w ostatnich meczach za Janasa, to było po prostu dno - a teraz? Janas bohaterem. Owszem, gramy teraz kiszkę, ale inna sprawa, że potrafiliśmy zagrać wspaniale. Mecz z Czechami nie był znowu tak dawno.
Po pierwsze - jak Leo tutaj przyszedł to wszyscy rozdziawili mordy, że WOW, bo taki uznany trener przyszedł. Niektórzy to sobie już 1/2 finału EURO wyobrażali.

Po drugie - Engel wygrał swoją grupę eliminacyjną, zapewniając awans do MŚ na dwie kolejki przed końcem, a kadra grała naprawdę ładną piłkę (dla przypomnienia: wygrana 3-1 w Kijowie, wygrana 3-2 w Oslo, wygrana 3-0 z Norwegią w Chorzowie i bicie leszczy - jedna klęska 1-4 z Białorusią ale w chwili, gdy był już pewny awans).

Po trzecie - mecze EURO 2008 to jedna wielka paranoja, zresztą co by nie mówić, żaden z kołczów na turnieju wiele nie zwojował. Engela broni chyba tylko fakt, że był pierwszym od szesnastu lat, któremu udało się pojechać z kadrą na MŚ...

Po czwarte - zgadzam się z myślą zawartą w pierwszych słowach twojej wypowiedzi, ale tylko połowicznie. Czemu? Ano Beenhakker swoim gardzeniem Polakami i ogólnym fochem i wyjebaniem na wszystko - na taki "szacunek" sobie zasłużył.

Po piąte - leśne dziadki, Engele, Janasy, Leło i inne tępe pały i złodzieje to kupa chuja i betonu.

Dziękuję za uwagę.
Odpowiedz cytując