Podajecie tutaj masę nazwisk a większość z nich jest nierealna. Z wielu powodów ale większość z nich jest po prostu za słaba i trzeba za nich płacić spore pieniądze. Myślę, że prezesi są w stanie zapłacić dobre pieniądze ale tylko za pewniaka. Nie chcą inwestować w zawodników niepewnych lub "podstarawych". Bednarz od wielu miesięcy powtarza, że klub będzie pozyskiwał wolnych agentów i to jest moim zdaniem dobry pomysł. Od paru miesięcy klub mocno współpracuje z agencją europesports.com.br. Polecam odwiedzić tą stronę. O każdym zawodniku ze swojej "stajni" jest tam wiele informacji, filmików. Ale wracając do meritum. Agencja ta stawia na młodych brazylijczyków. To właśnie od nich wyciągnęliśmy Marcelo i Beto i to tutaj swoje kariery powierzyli tacy piłkarze jak Dentinho, Nilmar, Kleber,Marquinhos, Moreno, Cabanas czy Felipe Melo. W ciągu kilku lat z tej nowej agencji wyrośnie z co najmniej 10 reprezentantów więc Wisła robi bardzo dobrze, że z nimi współpracuje.
Z zawodników którym kończą się kontrakty :
http://www.transfermarkt.co.uk/en/be...erdetails.html można znaleźć naprawdę niezłe perełki jak właśnie Marcelo.
Zwłaszcza ten
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...sferdaten.html. Regularnie występuje w klubie, niezła przeszłość. Był w kadrze Juventusu. Pamiętam doskonale, bo kibcowałem też wtedy temu klubowi. Jego błyskotliwą karierę przerwała seria kontuzji ale widać, że teraz powraca i może być tzw. "ukrytym talentem" który wybije się dopiero jak skończy 25 lat.
A bardzo ciekawym graczem wydaje się być Maikon Leite. Niestety widziałem go tylko raz w Sportklubie, swoją opinię głównie opieram na YT które jak wiadomo nawet z Rasiaka potrafi zrobić megagwiazdę ale warto mu się przyjrzeć. Znalazłem jakąś informację, że chce zmienić klub więc kto wie ... Trzeba by za niego słono zapłacić (pewnie z milion euro) ale jeśli ktoś troszkę interesuje się piłką brazylijską i śledzi tamtejsze portale to jeszcze rok-dwa lata temu był wymieniany wśród największych talentów piłki brazylijskiej (następca Robinho - podobny styl)