Wyświetl pojedynczy post
DjInas
Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2009, 13:31
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
Zaryzykuję stwierdzenie, że nie trzeba być „piłkarzem kompletnym”, aby błyszczeć w polskiej lidze i być wielką gwiazdą Wisły.
Zaryzykuję stwierdzenie, że piłkarzy kompletnych nie mają w składach także potencjalni rywale Wisły w kw. LM.
Zaryzykuję stwierdzenie, że i ich dotyka ogólnoświatowy kryzys, co nie zmniejsza naszych szans na zwycięstwo akurat w obecnym sezonie, tylko odwrotnie – o ile Cupiał będzie umiał to wykorzystać.
Zaryzykuję też stwierdzenie, że odpuszczając obecny sezon, LM, wzmocnienia itd., Wiśle będzie bardzo ciężko domknąć swój budżet i osiągnąć cokolwiek (także finansowo) w nadchodzącym okresie.

Normalnie wyjąłeś mi to z ust...

Partizan nie bedzie miało jakiś ogomnych wzmocnień, raczej bronią się przed wyprzedażą, bo kasa klubowa świeci pustkami. Levski Sofia tak samo jest biedna jak mysz kościelna, Slavia, Olimpiakos i Kopenhaga to jedyne zespoły, które mogą się bardziej wzmocnić.

Dlatego myślę, że jest spora szansa dla budżetu klubowego jest kasa od UEFA za LM.

Pieniadze czyli jak i ile można zarobić (nie oficjalne dane, niestety ktoś nie wziął pod uwage za gre w półfinale na co wszyscy liczymi względem Wisły ):

1 600 000 euro za udział w fazie grupowej

325 000 euro za każdy rozegrany mecz w fazie grupowej

325 000 euro za każde zwycięstwo

162,500 euro za każdy remis

1 600 000 euro za gre w 1/8 finału

1 900 000 euro za gre w 1/4 finału

3 900 000 euro dla finalsty

6 500 000 euro dla zdobywcy pucharu

Dlatego przydałoby się kilka transferów (chociażby zmienników jak na razie). 1-2 obrońców, 1 (myślę, że wystarczy) pomocnik, i 1 napastnik, aby zrekompensować sobie straty zysków za bilety
Ostatnio edytowane przez DjInas : 10.06.2009 o godz. 16:40.
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"

A. Sapkowski

Wisła Forever
Odpowiedz cytując