Wyświetl pojedynczy post
piter19
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2009, 21:03
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Marek Jurek - tutaj moja uwaga jest jedna - szkoda że facet odszedł z PiSu, dzisiaj wziąłby euromandat. PiSowi te 2% by się przydały, a Jurek miałby znacznie większy wpływ na politykę w Polsce niż w PR. Jak przypomnę sobie wyniki głosowania nad Traktatem Lizbońskim i jak bardzo podzielony był PiS, to się zastanawiam co by było, gdyby Jurek był nadal jedną z czołowych postaci tej partii. Mam wiele zrozumienia dla niego i jego decyzji, ale uważam że znacznie lepiej przysłużyłby się Polsce jako jeden z liderów PiSu i lider katolików w tej partii (gdzie mógłby liczyć na kilkadziesiąt "szabel" co najmniej), niż jako lider ugrupowania z poparciem rzędu błędu statystycznego. Nie wiem czy byłaby szansa na jakiś powrót, ale ja uważam że zarówno dla Jurka jak i dla PiSu byłby to wielki zysk. Zwłaszcza że nie przypominam sobie, by Jurek kiedykolwiek rzeczywiście wypowiadał w stylu np. Zalewskiego ostatnio, albo Libickiego po odejściu z PiSu, czy też np. Dorna. Owszem, krytyka pewnej bezideowości PiSu była, ale nawet ona była merytoryczna i nie agresywna. Nie ukrywam, że to byłaby dla mnie świetna wiadomość.
.
Nie zgadzam się z tym. Bardzo dobrze że założył taką partię która w 99% procentach spełnia moje poglądy. Dobrze by było żeby ci ludzie którzy mają poglądy katolickie, patriotyczne eurosceptyczne itd. glosowali na PR. PiS sam nie wie chce, robi na siłe z siebie prawice, którą nie jest. W Polsce są 2 partie prawicowe UPR i PR. Reszta się tylko za nie podaje
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"