Cytat:
|
Mareq to ze Sonik tam siedzial 5 lat to slaby argument, piec lat to dzisiaj ludzie na studiach siedza i nic z nich nie wynosza. Sonik byl slabym europoslem i tyle. Na liscie PiSu byl oprocz Kowala np. taki Szczerski - kumaty gosc. Na pewno nie mozna nazywac go "niemerytorycznym".
|
A według mnie Sonik jest niedoceniany i nie przez szeroko rozumianą opinię publiczną , ale też przez sztabowców , którzy dali mu 3 . Analizując wynik Róży Thun(którą też cenię) mógł spokojnie dostać 1 i przy odpowieniej promocji , jako człowiek z Krakowa ugrać tyle co ona . Oprócz tego , że pracował sumiennie w samym PE(np 7 miejsce w rankingu ,,rzepy'') , to jeszcze organizował spotkania europejskie , gdzie dyskutowano oczywiście o polityce unijnej/europjskiej , co biorąc pod uwagę jakie jest zainteresowanie/wiedza/identyfikowanie się z PE wśród obywateli(szczególnie wschodnich krajów) , jest rzeczą bardzo istotną w pracy euro-posła.
Zresztą jeżeli chodzi o media , to przed kampanią wyborczą jedyne czego się mogłem dowiedzieć z nich o naszych posłach , to to że Giertych wydał książke o żydach , Golik zgwałcił prostytutkę a Zwiefka uciekał przed kamerami ZDF . Wydaje mi się , że robili jednak więcej , tylko media nie były ani trochę zainteresowane tym co się dzieje w PE .
Cytat:
|
A bezczelna baba w momencie porazki ma czelnosc sie pruc do innych zamiast przyjac z honorem ze byla slabsza.
|
Należy zauważyć , że ona nie jest politykiem rasowym i raczej starała się być autentyczna w sumie mogła sobie odpuscić to wypominanie niemerytoryczności(bo i po co ? ) , ale jak dla mnie jakieś bardzo bezczelne to nie było .
Jak dla mnie zaliczyła jedną wpadkę , wtedy kiedy poszła z profesor o skrzekliwym głosie(notabene chyba dostała mandat z naszego okręgu , wstyd) na konferencję Ziobry . Rozumiem jej irytację (chociaż Ziobro zachowywał się właśnie jak rasowy polityki , porzucił wszelki honor i kalkulował , bo po co ma się pojedynkować z osobami , które mają 3 razy mniejsze poparcie od niego i tak by więcej nie ugrał , mógł tylko stracić ) , ale tego typu akcje to pasują właśnie do Seneszynowej a nie do niej .
Natomiast co do Kamińskiego , to ja już zauwazyłem jakieś 2 mc temu jak na antenie tvn czy to w kawie na ławie , czy w jakichś innych rozmowach ćwiczył ten swój uśmieszek . Oczka prosto w centrum kamery i ten sztuczny banan na twarzy . Jak dla mnie jest to maksymalnie nieszczere , ale ma do tego prawo , tak wygląda marketing polityczny .
Cytat:
|
Mylisz się Marek - Wielka Brytania nie jest niczym związana bo Traktat obecnie nie istnieje i Brytyjczycy mogą zrobić z nim u siebie co im się podoba
|
Według prawa traktatów jest nim związana
To , że kraj nie wyaraził zogdy na jego ratyfikacje nie oznacza , że przestaje on istnieć .
Ten dokument jako akt prawa międzynarodwego nigdy faktycznie nie przestanie istnieć , on rozpoczął swój żywot momencie podpisania go 13 grudnia 2007 r w Lizobnie .
Może nigdy nie wejść w życie i przy np 2 negatywnym referendum w Irlandii umrzeć politycznie.
Państwa , które go ratyfikowały i złożyły dokumenty ratyfikacyjne u depozytariuszy , są nim związane , ale skutki w stosunku do nich zacznie wywoływać w momencie wejścia w życie , czyli jak zostało ustalone w momencie ratyfikacji we wszystkich krajach członkowskich .
Wydaje mi się , że Cameron w głębi serca liczy , że TzL wejdzie przed wyborami i nie będzie musiał wywiązywać się z tych obietnic.
A kiełbachę wyborczą to wiadomo , że każdy oferuje bardzo smaczną
Cytat:
|
Lider eurosceptycznej partii Libertas nie może pogodzić się z przegraną w wyborach europarlamentu. Dlatego też zwrócił się do przewodniczącego komisji wyborczej w okręgu północno-zachodnim w Irlandii, gdzie startował, o ponowne przeliczenie głosów.
|
Mam nadzieje , że dotrzyma słowa i nie będzie brał udziału w kampanii referendalnej
Cytat:
|
W Prawie i Sprawiedliwości potrzebna jest refleksja nad komunikacją społeczną, a w konsekwencji być może odsunięcie niektórych osób za nią odpowiedzialnych - powiedział Zbigniew Ziobro (PiS), który - według sondaży - wygrał w Krakowie wybory do europarlamentu.
|
ZZ jest już coraz bardziej pewniejszy .
Czekać tylko aż wykosi odpowiednie osoby i droga do namaszczenia stoi otworem .