Wyświetl pojedynczy post
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2009, 06:47
Carmelo Anthony napisał(a):Wyświetl post
Ale o jakiej Lidze Mistrzów mówicie ? Sądzicie, że zbierając samych zawodników z wolnymi kontraktami jesteśmy w stanie walczyć o chociażby fazę grupową ? I to jeszcze zbierani są zawodnicy, którzy mają niewysokie wymagania finansowe ? No proszę Was...

Z takim podejściem, to możemy oczekiwać jedynie dominacji na krajowym podwórku...

... ja wiem że każdy na tym forum tutaj wierzy w końcowy sukces czyt. awans do Ligi Mistrzów (sam bym tego chciał), ale trzeba patrzeć realnie. A jeśli nawet awansujemy, to szybciej polecimy niż tam awansowaliśmy. Chociaż chciałbym się mylić...

Dlatego sprowadzanie młodych, utalentowanych i obytych na krajowych boiskach piłkarzy wg mnie nie jest głupim pomysłem. Ktoś tutaj zarzucił mi, że wsród wymienionych przeze mnie zawodników, za dużo jest piłkarzy grających w Górniku, który poleciał z ligi. Jeśli chodzi o ten zespół, to przyczyną spadku był brak dobrych ofensywnych piłkarzy, co zresztą przełożyło się na niską skuteczność (środkowy obrońca najlepszym snajperem zespołu) i zła taktyka. Ale proszę mi powiedzieć, czy można się przyczepić do gry wymienionych przeze mnie Pazdana, Banasia czy Madejskiego ?
Do Banasia się nie przyczepie- bo był to niewątpliwie najlepszy zawodnik Górnika Zabrze.Ale Ty piszesz że zbierając samych zawodników z wolnego transferu nie jesteśmy w stanie walczyć o LM... Tylko że niestety takie są realia, że raczej nie ma co jak na razie myśleć o kupowaniu za kasę. Banasiowi i Pazdanowi kontrakt się nie kończy- ale spójrz na to że Pazdan w swoim CV ma bądź co bądź wyjazd na Euro a także 5 występów w kadrze, więc znając polskie realia za takiego zawodnika trzeba było trochę wybulić, nie mówiąc już o tym że byłby zapewne rezerwowym i mógłby marudzić... A Golowi kończy się kontrakt, więc warto powalczyć o niego, myślę że to mogłoby być dobre rozwiązanie przy tej naszej polityce..
A ja wierzę w to że awansujemy, a jak to napisałeś "szybko polecimy" no to cóż, ale wybacz dla mnie sam awans byłby radością, a na pewno troszkę by się na tej Lidze Mistrzów zarobiło, może na transfery...
Odpowiedz cytując