Wyświetl pojedynczy post
Carmelo Anthony
Junior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2009, 01:41
Po pierwsze tak jak pisze WhiteStarDvisionTheBest Madejski do czasu przyjścia Kasperczaka i pod koniec sezonu był jednym z najlepszych zawodników. Tylko powiedz mi co można samemu zrobić w ofensywie ? Oglądnąłem kilkanaście spotkań Górnik w tym i zeszłym sezonie, Madejskiego widziałem również niejednokrotnie na żywo i posiada niesamowitą łatwość w dryblingu, umiejętność przejścia nawet kilku rywali. Do tego bardzo waleczny. Wg mnie razem z Małym stworzyliby najlepszy duet skrzydłowych w Ekstraklasie.

A co do Pazdana. Nie wiem czy widziałeś choć jedno spotkanie zabrzan, czy sugerujesz się faktem, że drużyna ta poleciała z ligi. Chłopak ma 21 lat, rozegrał 48 spotkań w ekstraklasie, również kilka spotkań w reprezentacji. Jak na tak młodego zawodnika bardzo pewny w obronie. Dużo lepszy od naszego jedynego zmiennika w razie kontuzji Głowy i Marcelo - Mateusza Kowalskiego. Choć zgadzam się, że póki co nie miałby szansy przebicia się do pierwszego składu przy takiej konkurencji. Ale warto chyba mieć w składzie takiego gracza, biorąc pod uwagę że wyżej wymieniona dwójka stoperów nie jest ze stali

Jeśli patrzeć tylko na liczbę straconych bramek Górnika to uplasowałby się on w górnej połowie tabeli. A jeśli posiadaliby lepszych bocznych obronców od Magiery i z konieczności grającego w obronie Bonina, to śmiem przypuszczać, że tych bramek straciliby jeszcze mniej. No ale to tylko takie moje prywatne odczucia i nie każdy się musi z nimi zgadzać. I nie sugeruję się tym co przeczytałem, tylko tym co zaobserowałem, oglądając wiele spotkań Ekstraklasy.

Kamil Glik jak gdzieś wcześniej napisałem, również jest ciekawym zawodnikiem i jeśli by przyszedł do Białej Gwiazdy, również okazałby się dobrą inwestycją na przyszłość i w razie kontuzji podstawowego środkowego, nie byłby z pewnością najsłabszym ogniwem.

A zamiast Mariusz Przybylskiego,wolałbym zobaczyć jako następcę Sobolewskiego - Janusza Gola z Bełchatowa, jednak nie sądzę, żeby był do wyciągnięcia z Bełchatowa, no chyba że zmusi ich do tego sytuacja finansowa. Ale chrapkę na niego ma też Legia i Lech.

Kto uważnie oglądał ostatni mecz sezonu i kilka innych Śląska zauważył, że ciekawą opcją na prawą obronę jest Tadeusz Socha, reprezentant Polski U-21. Słyszałem nawet o zainteresowaniu Białej Gwiazdy tym zawodnikiem, ale Wrocławianie postawili zaporową cenę - 800 tys. euro. Chociaż myślę, że można naciskać na obniżenie tej kwoty.
Ostatnio edytowane przez Carmelo Anthony : 08.06.2009 o godz. 01:43.
Odpowiedz cytując