Wielka Brytania jest związana tą umową międzynarodową i jedyny ruch jaki może wykonać , to ją wypowiedzieć po wejściu w życie .
Co jednak jest możliwe tylko teoretycznie , a praktycznie poza Grenlandią(chociaż to zupełnie inny przypadek) nikt tego nie próbował .
Cameronowi pozstaje więc czekać aż traktat wejdzie w życie i wyprowadzić Wielką Brytanię z UE na mocy przepisów wcześniej wspomnianego
Zresztą z tego co się orientuję , to wybory w UK mają być dopiero na wiosne , więc po 2 referendum w Irlandii . Chyba że Klaus znajdzie sobie nową wymówkę tj oczekiwanie na wynik wyborów na wyspach , ale to już by była błazenada totalna .
Cytat:
Jeśli masz tak dokładną wiedzę na temat pożycia małżeńskiego grafinii i grafa że możesz z ręką na sercu zaświadczyć iż moja wcześniejsza teza jest fałszywa nie pozostaje mi nic innego jak przyznać że się pomyliłem.
Jeśli jednak Twoja wiedza w tym względzie nie pozwoli Ci na zajęcie aż tak jednoznaczenego stanowiska z przykrością będę musiał stwierdzić że Twoja opinia jest hmm... wyrażona nieco zbyt dosłownie. Obawiam się wręcz że mniej wyrobiony czytelnik mógł by ją nawet uznać za nieco prostacką i świadczącą o przykrych przypadłościach jej autora.
|
To nie jest żadna twoja teza , tylko tak subtelne i błyskotliwe poczucie humoru jak delikatne i miłe dla nosa są zapachy z szamba.
Cytat:
|
Nie musisz też aż tak ostentacyjnie wspominać o słomie wystającej ci z butów. Rozumiem że Cię to boli ale zapewniam Cię że już od jakiegoś czasu zaakceptowaliśmy ten Twój feler.
|
Jak w piaskownicy . Faktycznie 1968 nie może być rokiem twoich urodzin
Cytat:
|
PE nie ma żadnych kompetencji,
|
może zmienić lub odrzuci projekty prawa wspólnotowego , pełni kontrolę polityczną nad KE , bierze udział w powoływaniu przewodniczącego KE , jakieś kompetencje to są
Cytat:
|
Po drugie, nie jest to tak istotne stanowisko jakby się mogło wydawać po medialnej propagandzie.
|
Do przewodniczącego KE napewno się nie umywa , ale jednak mimo wszystko jakiś prestiż z stanowiskiem kierowniczym jednym z instytucji unijnych się wiąże .
Napewno jest lepsze od stanowiska sekretarza generalnego RE i nie ma wątpliwości , że wywalczenie stanowiska przewodniczącego PE , będzie bardzo dużym sukcesem politycznym.