Wyświetl pojedynczy post
Carmelo Anthony
Junior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2009, 20:16
Eleusis napisał(a):Wyświetl post
No sorry, ale czy my mamy się wzmacniać na LM, czy na środek tabeli? Mam wrażenie że wymieniono tutaj połowę składu Górnika Zabrze(który bądź co bądź spadł).W Polskiej lidze- i owszem jest paru ciekawych zawodników, ale nie przesadzajmy... Pisałem o najlepszym piłkarzu ligi portugalskiej- bramkarzu Academici Coimbra, Borisie Peskovicu, któremu kończył się kontrakt. Podawałem nawet link do wywiadu w którym mówił że całkiem chętnie przeniósł by się do Polski- podał nawet nazwę Wisły Kraków! Cóż z tego, skoro podpisał kontrakt z CFR Cluj...Szkoda, bo była szansa na naprawdę dobrego bramkarza.
Ale o jakiej Lidze Mistrzów mówicie ? Sądzicie, że zbierając samych zawodników z wolnymi kontraktami jesteśmy w stanie walczyć o chociażby fazę grupową ? I to jeszcze zbierani są zawodnicy, którzy mają niewysokie wymagania finansowe ? No proszę Was...

Z takim podejściem, to możemy oczekiwać jedynie dominacji na krajowym podwórku...

... ja wiem że każdy na tym forum tutaj wierzy w końcowy sukces czyt. awans do Ligi Mistrzów (sam bym tego chciał), ale trzeba patrzeć realnie. A jeśli nawet awansujemy, to szybciej polecimy niż tam awansowaliśmy. Chociaż chciałbym się mylić...

Dlatego sprowadzanie młodych, utalentowanych i obytych na krajowych boiskach piłkarzy wg mnie nie jest głupim pomysłem. Ktoś tutaj zarzucił mi, że wsród wymienionych przeze mnie zawodników, za dużo jest piłkarzy grających w Górniku, który poleciał z ligi. Jeśli chodzi o ten zespół, to przyczyną spadku był brak dobrych ofensywnych piłkarzy, co zresztą przełożyło się na niską skuteczność (środkowy obrońca najlepszym snajperem zespołu) i zła taktyka. Ale proszę mi powiedzieć, czy można się przyczepić do gry wymienionych przeze mnie Pazdana, Banasia czy Madejskiego ?
Odpowiedz cytując