Eleusis napisał(a):

|
No sorry, ale czy my mamy się wzmacniać na LM, czy na środek tabeli? Mam wrażenie że wymieniono tutaj połowę składu Górnika Zabrze(który bądź co bądź spadł).W Polskiej lidze- i owszem jest paru ciekawych zawodników, ale nie przesadzajmy... Pisałem o najlepszym piłkarzu ligi portugalskiej- bramkarzu Academici Coimbra, Borisie Peskovicu, któremu kończył się kontrakt. Podawałem nawet link do wywiadu w którym mówił że całkiem chętnie przeniósł by się do Polski- podał nawet nazwę Wisły Kraków! Cóż z tego, skoro podpisał kontrakt z CFR Cluj...Szkoda, bo była szansa na naprawdę dobrego bramkarza.
|
Ale o jakiej Lidze Mistrzów mówicie ? Sądzicie, że zbierając samych zawodników z wolnymi kontraktami jesteśmy w stanie walczyć o chociażby fazę grupową ? I to jeszcze zbierani są zawodnicy, którzy mają niewysokie wymagania finansowe ? No proszę Was...
Z takim podejściem, to możemy oczekiwać jedynie dominacji na krajowym podwórku...
... ja wiem że każdy na tym forum tutaj wierzy w końcowy sukces czyt. awans do Ligi Mistrzów (sam bym tego chciał), ale trzeba patrzeć realnie. A jeśli nawet awansujemy, to szybciej polecimy niż tam awansowaliśmy. Chociaż chciałbym się mylić...
Dlatego sprowadzanie młodych, utalentowanych i obytych na krajowych boiskach piłkarzy wg mnie nie jest głupim pomysłem. Ktoś tutaj zarzucił mi, że wsród wymienionych przeze mnie zawodników, za dużo jest piłkarzy grających w Górniku, który poleciał z ligi. Jeśli chodzi o ten zespół, to przyczyną spadku był brak dobrych ofensywnych piłkarzy, co zresztą przełożyło się na niską skuteczność (środkowy obrońca najlepszym snajperem zespołu) i zła taktyka. Ale proszę mi powiedzieć, czy można się przyczepić do gry wymienionych przeze mnie Pazdana, Banasia czy Madejskiego ?