Wyświetl pojedynczy post
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2009, 18:49
Carmelo Anthony napisał(a):Wyświetl post
A po co ściągać zawodników z zagranicy, skoro na naszym podwórku jest sporo utalentowanych młodych grajków ? Jeśli siatka scoutingowa będzie u nas na bardzo dobrym poziomie, to wtedy można się bawić w ściąganie zagranicznych piłkarzy. Marcelo jest ewenementem i myślę, że więcej będzie przyjeżdzać zawodników typu Beto.

Za stosunkowo niewielkie pieniądze można przecież wyciągnać Nakoulme - kto sledzi i ogląda pierwszą ligę, wie o czym mówię. Chłopak ma 22 lata. Jeśli chodzi o innych zawodników za których nie musielibyśmy wydać dużych pieniędzy to Daniel Kokosiński ze Znicza, Piotr Madejski i Mariusz Przybylski z Górnika, Michał Zieliński z Poloni Bytom.

Może warto iść śladem Ol.Lyon, który przez wiele lat kupował najlepszych/najbardziej utalentowanych zawodników ze swojej ligi. Nie było problemów w większości przypadków z aklimatyzacją. Dodatkowo rywale zostawali osłabiani. No i Lyon przez 7 lat dominował we Francji. Wiem, że to nie jest jedyny powód, przez który wiedli prymat w kraju, ale kadrę zawsze mieli solidną i sprowadzani zawodnicy wnosili wiele do gry zespołu.
No sorry, ale czy my mamy się wzmacniać na LM, czy na środek tabeli? Mam wrażenie że wymieniono tutaj połowę składu Górnika Zabrze(który bądź co bądź spadł).W Polskiej lidze- i owszem jest paru ciekawych zawodników, ale nie przesadzajmy... Pisałem o najlepszym piłkarzu ligi portugalskiej- bramkarzu Academici Coimbra, Borisie Peskovicu, któremu kończył się kontrakt. Podawałem nawet link do wywiadu w którym mówił że całkiem chętnie przeniósł by się do Polski- podał nawet nazwę Wisły Kraków! Cóż z tego, skoro podpisał kontrakt z CFR Cluj...Szkoda, bo była szansa na naprawdę dobrego bramkarza.
Odpowiedz cytując