Carmelo Anthony napisał(a):

A po co ściągać zawodników z zagranicy, skoro na naszym podwórku jest sporo utalentowanych młodych grajków ? Jeśli siatka scoutingowa będzie u nas na bardzo dobrym poziomie, to wtedy można się bawić w ściąganie zagranicznych piłkarzy. Marcelo jest ewenementem i myślę, że więcej będzie przyjeżdzać zawodników typu Beto.
Za stosunkowo niewielkie pieniądze można przecież wyciągnać Nakoulme - kto sledzi i ogląda pierwszą ligę, wie o czym mówię. Chłopak ma 22 lata. Jeśli chodzi o innych zawodników za których nie musielibyśmy wydać dużych pieniędzy to Daniel Kokosiński ze Znicza, Piotr Madejski i Mariusz Przybylski z Górnika, Michał Zieliński z Poloni Bytom.
Może warto iść śladem Ol.Lyon, który przez wiele lat kupował najlepszych/najbardziej utalentowanych zawodników ze swojej ligi. Nie było problemów w większości przypadków z aklimatyzacją. Dodatkowo rywale zostawali osłabiani. No i Lyon przez 7 lat dominował we Francji. Wiem, że to nie jest jedyny powód, przez który wiedli prymat w kraju, ale kadrę zawsze mieli solidną i sprowadzani zawodnicy wnosili wiele do gry zespołu.
|
No sorry, ale czy my mamy się wzmacniać na LM, czy na środek tabeli? Mam wrażenie że wymieniono tutaj połowę składu Górnika Zabrze(który bądź co bądź spadł).W Polskiej lidze- i owszem jest paru ciekawych zawodników, ale nie przesadzajmy... Pisałem o najlepszym
piłkarzu ligi portugalskiej- bramkarzu Academici Coimbra, Borisie Peskovicu, któremu kończył się kontrakt. Podawałem nawet link do wywiadu w którym mówił że całkiem chętnie przeniósł by się do Polski- podał nawet nazwę Wisły Kraków! Cóż z tego, skoro podpisał kontrakt z CFR Cluj...Szkoda, bo była szansa na naprawdę dobrego bramkarza.