Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2009, 18:04
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
Widze ,że nie doczytałeś .
Ja mówię sytuacji na dziś i na jutro , co będzie za tydzień to nie wiem. Napisałem tez ,że wraz z rozwojem kolejnych zespołów liga będzie się powiększać . Tyle o ile trzeba , a nie w postępie geometrycznym.
Wymieniłem chyba większość zespołów które coś zyskują na tej koniunkturze..chyba ,że "idziemy po bandzie" i bierzemy wszystkich Podbeskidzia ,Znicze itp. - bez obrazy ale liga to nie pokaz folkloru powinno być w kraju 20-25 zespołów walczących o Ekstraklasę a nie takie kwiatki jak Górnik Łęczna ,Świt itp.
Nawet u naszych zachodnich przyjaciół pojawia się swoisty folklor -Hoffenheim- już wiadomo dlaczego Anglicy czy Hiszpanie są tam gdzie są a Niemcy a tym bardziej my w troszkę innym miejscy w futbolowej hierarchii.
A co do Szkocji to nasuwa się pytanie jak bardzo (nie)przytomnie stwierdzasz widzę z autopsji ze "jedno miasto same wsie" (mówić ,że jest Coś takiego choćby jak Edinburgh i parę innych miast nie ma sensu )czemu Szkoci są ho-ho-ho przed nami
W Szkocji są 4 miasta mające powyżej 100 tysięcy ludności - w tym Glasgow 650 i Edinburgh 400 tysięcy (Niech ci będzie - detale) ponadto Dundee i Aberdeen. Poza tym 6 pomiędzy 40 a 100 tysięcy a ludności tyle co na Słowacji. Za przeproszeniem po połączeniu Małopolski i Podkarpacia masz więcej ludności. Nie jesteśmy Szkocją czy Austrią żeby takie cyrki robić.

Liga Małopolsko-Podkarpacka (ala Szkocka)

1. Wisła
2. Cracovia
(jak Celtic i Rangers)

3. Unia Tarnów
4. Resovia
5. Stal Rzeszów
6. Sandecja
7. Hutnik
8. Polonia Przemyśl
9. Karpaty Krosno
10. Czarni Jasło
11. JKS Jarosław
12 Wisłoka Dębica

Tyle ode mnie

PS
Wisła 65 razy MP a Cracovia 40.... ekscytujące
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując