Heban napisał(a):

ultr4
No to znaczy,że w przyszłości nie mamy szans z Poznaniem,jeśli różnica w przychodach tych klubów,już teraz za ostatni rok wynosi 20 MILIONÓW ZŁ i to za rok,w którym Amica latem 2008 dokonała zakupów za ok.2 miliony euroasów a my nie kupiliśmy nikogo.Nasz budżet wynosił ok. 30 milionów i klub twierdzi,że nie ma na transfery,czyli nie wpłynęło mu wiecej,niż 30 milionów.Rożnica więc wynosi owe 20 milionów i jak twierdzisz w znacznym stopniu powstała z biletów(choć różnica w średniej stadionowej za sezon w/g 90 minut wynosi raptem ok.2 tys kibiców na korzyść Amici) i tutaj nie masz także racji co do 6 meczów różnicy z Wisłą,gdyż liczą się tylko mecze u siebie a tych było tak jak napisałem, o 3 więcej niż na Wiśle.Co do transmisji za mecze pucharowe,to zgoda co do różnicy 6 meczów.Ciężko mi też uwierzyć,że sponsorzy Lecha mieli znaczny wpływ za ten jeden sezon,na aż 20 milionową różnicę we wpływach między Amicą a Wisłą. Coś tu nie pasuje lub ktoś mija się z prawdą.Albo Amica przesadza albo Wisła zaniża swoje przychody. Bo jeśli taka jest prawda,to już dziś możemy wywiesić białą flagę,gdyż obecna piłka to kasa a tej w Amice już teraz jest o 20 milionów zł za sezon więcej a co dopiero potem,gdy ich większy od naszego stadion o 12 tys miejsc,wypełniał się będzie non stop i jak widać nie pomaga nam nawet kasa za seryjne zdobywanie mistrzostw.Darmozjady nic tu nie mają wspólnego,gdyż przecież zawierają się w budżecie a więc nie tutaj trzeba szukać przyczyn Wiem także,że umowa ze Sport5 była tragiczna,no ale bez jaj,żeby aż taką różnicę stanowiła.
Nie potrafię pojąć aż tak dużej różnicy w przychodach Amici i Wisły i martwi mnie to strasznie,jeśli jest ona prawdziwa,tak jak ty to potwierdzasz.
|
za "skarbem kibica" z "PS" budżet Amicii Poznań wynosi 48 mln zł,Legii W-wa 45 mln,a nasz 42 mln.nie wiem na ile to jest prawda i skąd mają te informacje,ale poza "SK" nigdzie nie znalazłem tak jasno napisanych informacji o budżetach klubów.