LuKaS TSW napisał(a):

|
opłaca się dziś zagrać na Lakersów?
|
ja się nawet zastanawiam nad:
ORL Magic v LA Lakers +6.5/-6.5 2
tak sobie myślę, że ten mecz na pewno będzie innym niż pierwszy gdzie Lakers wygrali 25 punktami, ale w moim odczuciu sporą winę za tak dotkliwą porażkę ponosi trener Orlando. Za długo trzymał na parkiecie J. Nelsona, gość, który nie grał przez tak długi okres nie może w pierwszym meczu po przerwie zagrać 23 minut i to jeszcze całą kwartę praktycznie bez zmiany i to jeszcze w finale gdzie intensywność gry jest zdecydowanie większa. Również gra na dwóch centrów Howard Gortat nie była najlepszym rozwiązaniem bo Magic nie potrafią grać pod kosz zwłaszcza jeśli Nelson jest tak zajechany, że ledwo biega.
Orland poza tym miało słabą skuteczność za 3 a to ich najgroźniejsza broń, w dzisiejszym meczu na pewno będzie lepiej.
Jeśli chodzi o Lakers to przede wszystkim zajedobrze zagrali w defensywie, Ariza i Wolton i czasami Kobe powstrzymali obwodowców, zwłaszcza Turgoglu praktycznie nie istniał. Z kolei Bynum, Odom, Gasol ograniczyli Howarda. I jeśli Lakers znów zagrają tak w obronie to wygrają. Bryant na pewno rzuci swoje, sukces Lakers zależał będzie od dobrego zbilansowanie gry inside/outside. Gasol i Bynum muszą zdobywać punkty bo to ułatwia grę pozostałym.
Ja postawie na wygraną Lekers przynajmniej 6,5 punktami, bo od początku playoff twierdziłem że Orlando to jeszcze nie jest drużyna na mistrza, ba że to nawet nie jest drużyna na finał. Myślę że oni swój planu już dawno zrealizowali i obecne zadania trochę ich przerasta. A w dodatku mając w perspektywie 3 mecze u siebie różnie może być u nich z psychiką w trakcie meczu.