Temat: Goal United
Wyświetl pojedynczy post
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2009, 21:08
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Pytanie do graczy z dłuższym stażem: czy inwestowanie w juniorów jest opłacalne? Ilu najlepiej obserwować? Ja obserwuję 3, a pytam bo jakoś po przejściu do seniorów ich wartość nie rzuca na kolana. Jakieś porady w tej kwestii mile widziane.
Inwestycja opłacalna jak najbardziej z tym że w dłuższej prespektywie, przynajmniej sezonu. Ja tez obserwuje 3 juniorów, to jest koszt 900 tys na sezon jeśli doliczymy dwytygodniową przerwe między sezonami to wychodzi równiutki milion. Jeśli wezmiesz młodego 17-18 letniego juniora na sezon nawet jeśli jest 1.2-1.4 to po sezonie jest 2.2-2.4 i jego cena automatycznie skacze do góry w okolice przynajmniej miliona i taki junior finansuje całosezonowe szkolenie trójki. On nie musi być dobry, nie musi wogóle grać ani nie trzeba z nim wiązać nadzieji, taki typowy koleś na handel Jeśli ma sie takich trzech w sezonie to z miliona zainwestowanego w ich szkolenie po sezonie można wyciągnąć ze 4 miliony spokojnie, w dłuższej perspektywie jeszcze więcej. Także inwestycja świetna, wymagająca jednak cierpliwości, dobrego trenera i dobrego treningu. Czasem z nijakiego juniora może sie całkiem ciekawy zawodnik wykreować za którego na rynku płacilibyśmy po kilka mln.

Ktoś chętny na sparing?
The Apostasy

Odpowiedz cytując