Temat: Paintball
Wyświetl pojedynczy post
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.06.2009, 21:16
ASG ma realistyczniejsze bronie (a raczej wierniejsze repliki) z tym ze jak dla mnie to sa zabawki. Przede wszystkim dlatego że kulki sa mniejsze. Nie strzelalem, ale domyślam sie ze zasieg jest duzo mniejszy i sa bardziej podatne na czynniki zewnetrzne np wiatr. Ja spotykałem się tylko ze sprezynowkami,a le sa tez CO2 czy HP. Cena amunicji oczywiscie nizsza niz w paintballu

Paintball stricte to markery na sprężone CO2 lub powietrze (HP) kulkami większymi. Zasięg w miare celny w moim tipmanie to 60 - 80 metrów przy dobrych i symetrycznych kulkach. Cena - przy rabacie(kupujemy kulki dla wszystkich razem) 500 kulek wychodzi 35 złotych i starcza na jakies 4-5 godzin gry.

Edit:
Karabiny ASG dobrej klasy z tego co patrzylem sa nawet drozsze niz dobre paintballowe. Dosc powiedziec ze Thompsony 1944 1:1 metalowe kosztowały 11 tysięcy dolarów

Tak z innej beczki strzelal sie ktos w opuszczonej fabryce chemicznej kolo Bochni? ostatnio tam sie wybralismy z ekipą. Mysle ze Bochnianie wiedza o jakie miejsce chodzi
Ostatnio edytowane przez Martinho : 04.06.2009 o godz. 21:31.
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując