Wyświetl pojedynczy post
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.06.2009, 16:35
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
ŁKS został przesunięty na ostatnie miejsce dlatego:

2.2. W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2008/2009 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym PZPN, klub ten zostanie przesunięty w bieżącym sezonie na ostatnie miejsce w tabeli bez względu na liczbę zdobytych punktów i nie otrzyma prawa gry w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym.

REGULAMIN ROZGRYWEK PIŁKARSKICH O MISTRZOSTWO
EKSTRAKLASY NA SEZON 2008/2009
36.1. Na wniosek Zarządu Ekstraklasy SA regulamin niniejszy został zatwierdzony przez Zarząd Polskiego Związku Piłki Nożnej w dniu 3 lipca 2008 roku

Procedury postępowania w takich przypadkach były znane już przed rozpoczęciem sezonu. Więc zamiast zadawac pytania dlaczego ŁKS został przesunięty na ostatnie miejsce, lepiej zapoznac się z regulaminem rozgrywek zamieszczonym tutaj>> http://www.ekstraklasa.org/info/infid/917
Trzeci link, otwiera sie w Wordzie.

Pozdrawiam.
Przyznaję,regulaminu nie znałam,zasugerowałam się poprostu tym,co pisano wcześniej. Moja wina.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując