Jeśli trzymać się litery prawa to dzisiejsza decyzja jest jak najbardziej w porządku. Klub, który nie otrzymuje licencji na grę w ekstraklasie przesuwany jest na ostatnie miejsce w tabeli. Cóż, skorzystała na tym nasza "ulubiona" sąsiadka. Trudno. Pozostaje trzymać kciuki za obojetnie jakiego ich przeciwnika w barażu. Z tego co czytam są bardzo podjarani i pewni siebie. Bardzo dobrze, Amica też była i co? I Gucio

Swoją drogą ktoś mógłby zmienić to durne prawo o przesuwaniu zespołu w tabeli. Jest to karanie podwójne, z jednej strony degradacja, z drugiej strony finanse z Canal+ jakby nie patrzeć wywalczone na boisku. Czy nie można byłoby na przykład zrobić tak, że druzyna spada, a na jej miejsce awansuje drużyna z 3 miejsca w drugiej (nie przejdzie mi przez klawiaturę "pierwszej") ligi bez baraży?
Mam nadzieję, że upokorzenie naszych starszych braci w wierze będzie jeszcze większe po tych barażach. Amen
PS Niech mi jeszcze raz jakiś parchsiak wyjedzie Saksem tak walnę między oczy byłym piłkarzem Cracovii... Lewickim.