Wyświetl pojedynczy post
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2009, 18:40
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
A ja zupełnie nie zgadzam się z Waszymi opiniami na temat Ćwielonga. Dla mnie ten piłkarz poczynił największe postępy i w moim odczuciu tą rundę miał nawet lepszą niż Boguski. Jak dla mnie on może nie strzelać tych sytuacji, ktoś mówił, że fajnie byłoby mieć jeźdźca bez głowy, takim piłkarzem jest Pepe, mnie bardzo przypomina on Jaśka Pauliste, który jak wiemy, snajperem również nie był.

Ćwielong razem z Małym Boguskim Diazem Pietią i innymi młodymi piłkarzami, będą stanowić o sile Wisły w najbliższych latach. Jest to zawodnik bardzo szybki, przebojowy, z dobrą techniką, dobrze spisuje się w grze kombinacyjnej. Oczywiście każdy ma jakieś wady, Pepe słabo spisuje się w sytuacjach strzeleckich, marnuje sporo 100% okazji, słabo jest u niego również w strzałach z dystansu, ale w Wiśle mało kto potrafi dobrze huknąć z daleka. Najchętniej widziałbym go na lewej pomocy, tam na szybkości mógłby atakować rywali, nie miałby też tak dużo świetnych okazji, miałby większy wybór, do pomocy napastników.
Całkowicie się z tym zgadzam. Też Ćwielong mi przypomina Jaśka Pauliste. I tez się nie zgadzam z krytycznymi opiniami na temat tego piłkarza. Według mnie to bardzo dobry piłkarz, który wnosi sporo do naszej gry. Owszem marnuje okazje strzeleckie, ale najwazniejsze jest to, że piłkarz dochodzi do takich sytuacji. W każdym meczu granym przez Ćwielonga miał jakąś świetną okazje. To że nie wykorzystywał jest drugą stroną medalu, jednak jestem pewien, że za jakiś czas skuteczność się poprawi.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując