|
Jak tak czytam wpisy niektórych forumowiczów to cieszę się że kibice nie są odpowiedzialni za politykę transferową bo zakończyło by się to katastrofą.
Co do poczynań naszych działaczy, to mam nadzieję że nie będzie podejścia typu LM albo nic. Co by nie mówić droga do LM się ułatwiła ale nadal będzie o to trudno, bo odnoszę wrażenie że niektórzy ewentualny brak awansu będą postrzegać jako katastrofę bo awans wydaję się być bardzo łatwy.Nasza drużyna nie jest żadną potęgą europejską a nawet średniakiem, i to trzeba powiedzieć szczerze. Nawet ewentualne wzmocnienia nie spowodują jakiegoś znacznego podniesienia poziomu drużyny bo poprostu nas na klasowych zawodników nie stać. Ze wszystkimi drużynami możemy oczywiście powalczyć ( Barcelona nam się nie trafi) ale z większością zespołów nasze szanse to 50% (z Olimpiakosem mniejsze).
Według mnie w tym sezonie ważne jest dostanie się do jakichkolwiek rozgrywek grupowych, wiążą się z tym kwestie finansowe bo w Lidze Europejskiej też można sporo zarobić jak na polskie warunki jak i również punkty rankingowe które w przyszłości mogą jeszcze bardziej ułatwić awans do LM.
Nie jestem pesymistom ale na wszystko trzeba patrzeć z każdej strony. Bo jeśli awansu do LM nie będzie to co wtedy odpuszczamy LE i się poddajemy bo znowu się nie udało. Za rok szanse będą takie same i mam też nadzieję że wtedy będziemy mecze oglądać na nowym stadionie. Do LM przy odrobinie szczęścia możemy awansować nawet w obecnym składzie tylko że awans to jedno a przyzwoita rywalizacja z klasowymi zespołami to drugie.
To co mówił Skorża, zbudować tutaj drużynę na lata a nie na jeden sezon która będzie w stanie rywalizować w europie.
|