|
Po tym co zobaczyłem w ostatnich dwóch meczach to priorytetem jest dla mnie prawa obrona, nie chce aby w eliminacjach okazało się, że musimy robić zmianę bo Singlar jest robiony jak dziecko. Nie wyobrażam sobie abyśmy w tym okienku stracili jeszcze jednego obrońce, głownie mówi się o Marcelo, trzeba namówić go aby pozostał. Powiem tak Junior Diaz gra solidnie choć uważam, że dajmy na to Mauro Cantoro w swojej normalnej formie jest o klase lepszy. Niestety wygląda że Mauro się zestarzał bo rusza się na prwadę bardzoo cieżko. Dlatego też mając na uwadzę że po Tomasie nie wiadomo czego się spodziewać i nie będąc przekoanym do Vargi należy sprowadzić środkowego pomocnika. Garuguły nie liczę bo nie zdaży. Dla mnie Mauro powinien odejść. Z całym szacunkiem dla Juniora ale ktoś musi pełnić role zapchaudziury dlatego warto mieć takie piłkarza na lawie i myślę że to jemu przypadłby ten zaszczyt. Do tego pozbyłbym się Niedzielana i Beto, nie liczylbym że ktoś z nich pociągnie ten zespól do LM. Do tego oczywiście lewo skrzydłowy, na tę chwile mamy tam tylko Ćwielonga. Dodając kilka zdań to dla mnie Ćwielong jest jedną z rewelacji tej rundy. Jego przyjęcia piłki są po prostu rewelacyjne, z stając tyłem do bramki odwraca się jednym dotknięciem tak że ma 2 metry na wstępie przewagami nad obrońcą. On sobie wygrał pozostanie w Wiśle bo trzeba podkreślić ze był pod ścianą. Do tego dodamy wszechstronność co powoduje że jeśli nie spocznie na laurach może stanowić o sile Wisły. Podpisanie umowy z Sobolem jest obowiązkiem. Naprawdę nie wiem jak tam z kasą, podobno krucho bo Cupiał nie dołoży więc pozyskanie bramkarza nie jest sprawą priorytetową. Jestem ciekawy czy my faktycznie mamy już upatrzonych konkretnych piłkarzy czy dopiero zaczynamy szukać co równoznaczne jest z klęska.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 01.06.2009 o godz. 19:08.
|