Wyświetl pojedynczy post
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2009, 18:13
Zakładając, że zostają z nami Brożek i Marcelo oraz kontrakt przedłużają Sobol i Singla to potrzebny nam obowiązkowo:
-środkowy obrońca gdyż mamy tylko dwóch
-prawy obrońca, gdyż mamy tylko jednego
-lewy pomocnik jeśli odchodzi Zieńczuk to potrzebny nam ktoś wysokiej klasy na ta pozycje, nawet jak Zieńczuk jakimś cudem zostanie to i tak przydałoby się wzmocnić ta pozycje
-napastnik przynajmniej jeden gdy zostanie Brożek (po cichu licze że jednak zostanie z Marcelo, ja bym z nim przedłużył kontrakt i dał z 500tys. bo to i tak nam się opłaca), jeśli odejdzie to nawet dwóch napastników
-bramkarz który by realnie podją walke z Pawełkiem

Z Polskiej ligi to ja jedynie widze realną szanse kupienia kogoś do obsadzenia środka obrony gdyz na reszte pozycji zwyczajnie nikogo nie ma. Z obrońców jest trzech którzy by się przydali. Najlepszy oczywiście Jodłowiec ale i najdroższy. Jednak to zawodnik do pierwszego składu, ja go widze nawet w środku jako alternatywe dla Diaza a w przyszłości zastępce Sobola. Drugi zawodnik na ta pozycje juz całkiem realny do wyjęcia to Glik, który już teraz jest bardzo dobry. Dać Piastowi Kowalskiego na stałe i dopłacić trochę, ewentualnie Hernani najsłabszy z tej trójki, ale najtańszy bo kontrakt mu się kończy, myślę że jako trzeci stoper w drużynie miałby najmniejsze 'ale' do bycia rezerwowym.

Co do wypełniania reszty pozycji to zwyczajnie musi być ktoś spoza ligi, bo u nas jest zero dobrych skrzydłowych, zero bocznych obrońców, średni bramkarze od Pawełka nie lepsi i w ataku jedynie nadający się to Dawid 'szkło' Nowak. Jednak za tego szklanego zawodnika zażyczyć sobie takiej ceny to trzeba być niespełna rozumu. Na miejscu Bednarza to udałbym się do Bełchatowa wpadłbym do ich prezesa, popukałbym się w czoło i bez słowa odjechał, bo szkoda czasu tracić na rozmowę z takimi ludźmi.
Odpowiedz cytując