Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2009, 03:22
1q2 napisał(a):Wyświetl post
ahaha - wiedziałem że sukces Dana spowoduje powrót fałszywca jovy - teraz będzie pisał że sukces go nie uwiera
To po jaki **** się tu wpisujesz drogi 'kolego'?Gdybyś miał choć odrobinę przyzwoitości to byś sobie odpuścił - ale nie, trza trochę pokąsać gdy inni się cieszą.Jak szanuję Cię za inne tematy to tu jedziesz jak banasik w temacie LM - zżera Cię to bo byłeś pewien swoich racji a tu lipa - szkoda tylko że brniesz dalej.
A potrafisz napisać jakie to były te moje racje? To może ja przypomnę. Praca Petrescu w Wiśle to nieporozumienie porównywalne z okresem pracy np. Liczki. Petrescu nigdy nie będzie wielkim trenerem. Przeciętność to jego maksimum. Nigdy nie osiągnie niczego godnego odnotowania w żadnym klubie poza granicami Rumunii, bo nie będzie się potrafił dostosować do "obcych" warunków. Ewentualne sukcesy w pucharach osiągnie tylko dzięki wyszkoleniu indywidualnemu swoich piłkarzy.
Nie przypominam sobie bym napisał, że nigdy nie osiągnie sukcesu w lidze rumuńskiej. O ile pamiętam zawsze zakładałem, że tam (tak jak w Polsce) zupełnie przypadkowi ludzie mogą objąć najmocniejsze kluby i stąd wszystko jest możliwe. Do tego nigdy nie miałem dobrego zdania o ich trenerach i winiłem szkoleniowców za niestabilne wyniki ichnich zespołów (w tym kadry).
Uważam Petrescu za człowieka o niskiej inteligencji i kulturze osobistej. Bufona i choleryka.

To chyba byłoby na tyle.
Dziwna liga rumuńska? - no fakt że jest dziwna a jej dziwność polega na tym że mają 1 zespół od kopa w LM, drugi w eliminacjach i 4 jeśli mnie pamięć nie myli w uefie - racja że w porównaniu do naszej to strasznie dziwne.
Dwa albo trzy lata temu mieli dwa zespoły w ćwierćfinale PU. W zeszłym roku mieli 5 zespoły w pierwszej rundzie PU. Wiesz ile z nich weszło do grupy? ZERO. Uważasz to za ustabilizowaną sytuację?
"Niedziwny" to jest np. Szachtar. W przypadku rumuńskich zespołów za cholerę nie idzie przewidzieć kto za rok będzie mocny, a kto się rozsypie.
I ta inteligencja(naszego) w porównania do debilizmu Dana(jesteś na tyle inteligenty by ładnie to schować) - jeszcze raz pytam - po kiego grzyba w ten dzień jątrzysz jak Dan obchodzi Cię tyle co Okuka i Liczka?
Bo duch Petrescu jest wiecznie żywy. Do którego innego trenera wzdychano tak długo po zwolnieniu!? Nawet o Kasperczaku szybciej zapomniano i przestano gdybać jak to cudnie by było gdyby wciąż był trenerem, choć on w przeciwieństwie do Rumuna odnosił w tym klubie sukcesy. Ja naprawdę chciałbym o Danie zapomnieć, bo nie wiążę z nim ani jednego pozytywnego wspomnienia, ale fani Petrescu wkurzają mnie zbyt mocno bym mógł to zwyczajnie odpuścić. Jak można nie reagować gdy czyta się posta osobnika, który twierdzi, że sukces Petrescu w Rumunii dowodzi, że w Polsce grają: "lenie, minimaliści i karierowicze". Skąd do cholery wziął się taki wniosek? Idąc dalej - to, że Petrescu nie potrafił pracować z Polakami jest jego zaletą i świadczy o profesjonalizmie? No bez jaj.
Ci sami "lenie, minimaliści i karierowicze" jakoś potrafili grać fajną piłkę gdy zaczął ich prowadzić inny trener.
To co zrobił Petrescu to niesamowite - przejął w połowie sezonu, beniaminka skazanego na pożarcie z 17 tysięcznej wioski - utrzymał go bez problemu w pierwszym sezonie.Zdobył 4 miejsce i uefe w drugim i wygrał ligę w trzecim pokonując takich potentatów jak Dinamo,Steaue,Rapid i Timisoarę - bez budżetu i bez wielkich grajków - ja w to nie wierzyłem do dziś ale stało się.
Chyba chciałeś dodać "potentatów w kryzysie", ale zapomniałeś. Moja opinia o lidze rumuńskiej jest zdecydowanie zbyt kiepska bym uznał to za wybitne osiągnięcie. Nawet jeśli założy się, że jest to faktycznie wielki sukces, to ja nie rozumiem jakie to miałoby przełożenie na ocenę sytuacji Petrescu w Wiśle.
Dzień jego zwolnienia to jedna z największych moich traum, jeśli chodzi o nasz klub - oprócz może Legii 93,Derbów 96? Dinama czy Aten.
Ja w pierwszej myśli miałem ochotę skoczyć do sklepu po szampana. W drugiej zmartwiłem się, że zwolniono go w trakcie rundy i obawiałem się, że może to dodatkowo zaszkodzić zespołowi.
To nie jest tak że nadal żałuje Dana,bo on rzeczywiście tu się nie nadawał a na dodatek , po chwili debilizmu, klub zatrudnił równie wartościowego trenera.
Nie nadawał się, ale zatrudniono kogoś równie wartościowego... hmm... Nie dostrzegasz, że to zdanie jest wewnętrznie sprzeczne? Chyba osobista sympatia nie pozwala Ci zauważyć, że z perspektywy dobra klubu pomiędzy Skorżą i Petrescu nie ma żadnego porównania, bo jak ładnie zauważyłeś - jeden z nich nie nadawał się do pracy w Wiśle.
Powód: literówka taka, ze aż oczy bolą
Ostatnio edytowane przez jova : 01.06.2009 o godz. 05:20.
Odpowiedz cytując