Wyświetl pojedynczy post
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2009, 01:22
Witam,

Tak sobie myślę ,że przy okazji zakończenia tego sezonu możemy poobserwować i ocenić jak sobie radzili, byli trenerzy Wisły Kraków , Dan Petrescu i Henryk Kasperczak. Jeśli chodzi o fenomen Dana Petrescu to myślę ,że na sukces jego obecnej drużyny składa się przede wszystkim kilka faktów. Po pierwsze piłkarze mu zaufali ,słuchają go, ciężko pracują , podporządkowali się narzuconemu rygorowi. Uważam ,że to jest cholernie ważne. Po drugie ,Dan z każdym rokiem jest bogatszy o nowe doświadczenia i umiejętności zawodowe, tak więc wcale się nie zdziwię jak w perspektywie najbliższych lat może okazać się szkoleniowcem rozchwytywanym poza Rumunią. Sęk w tym ,że jego metody szkoleniowe są trudne i nie wszyscy piłkarze chcą się podporządkować. W Wiśle się to chyba nie wszystkim podobało. Życzę Danowi jak najlepiej.
Zastanawia mnie również to co zrobił Kasperczak w Górniku. Jakby nie było ten szanowany przez wielu kibiców Wisły Kraków trener spuścił z Ekstraklasy klub. Kto wie czy gdyby Henryk Kasperczak miał więcej czasu na budowę drużyny wyniki nie byłyby lepsze.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 01.06.2009 o godz. 01:26.
Odpowiedz cytując