Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2009, 20:18
Jova
Akurat przyklad Bełchatowa nie jest dobry - to drużyna gdzie nie bylo problemów finansowych, nawet jak nimi nie szastano.
Uważasz, że poziom ligi rumuńskiej jest bardziej buraczany niż naszej?
Ja oglądam transmisje meczów z Rumunii i dla mnie czołowa szóstka, czy ósemka byłaby w stanie spokojnie wygrac nasza ligę. Druzyny takie jak Steaua, ktora w kryzysie i bez trenera nie dała szans Lubinowi, (teraz jest szosta) czy Rapid, Dinamo, Timisoara, CFR Cluj grający ostatnio w LM, Craiova czy w koncu Unirea Dana Petrescu nie są dobre tylko na tle Rumunii.

Pamiętam, że przy wywalaniu Dana z Wisly wielu mówiło: niech teraz pokaże, że potrafi z przeciętncyh graczy zbudować dobra drużynę. Pokazał?
Tak.
Aktualnie trwa mecz Timisoara - Unirea.
Jest 1:2
Jednoczesnie w meczu Dinamo-Brasov wynik to 0:2
Z takim wynikiem już dziś drużna Dana jest mistrzem Rumunii i gra bez kwalifikacji w LM.

Uwazam, że Dan udowodnił (bez transferów), że jest bardzo dobrym trenerem. Szkoda, że w Rumunii

i stało się:

Dan Petrescu poprowadził Unireę Urziceni, drużynę bez wielkiego budżetu, bez gwiazd, do mistrzostwa Rumunii i do LM.
W przedostatniej kolejce Unirea pokonała(2:1) na wyjeździe kandydującą także do tytułu Timisoarę i przy porażce Dinama została na 99% mistrzem.
Tabela:
Unirea 69
Dinamo 65
Timisoara 61

akcja na zwycięską bramke
http://www.gsptv.ro/viewVideo1.php?v...593&autoplay=1

Dlaczego na 99%?
Bo Timisoara caly czas czeka na decyzję FIFA w sprawie odjętych 6 punktów. Jeśli nawet je odzyska będzie miała przed ostatnią kolejką 67 punktów i wtedy Unirea musi u siebie co najmniej zremisować ze Steauą.

Trzeba było widziec radość Dana! I łzy radości w oczach gdy na stadione przeciwnika kibice drużyny przeciwnej skandowali nazwę jego drużyny i nazwisko Dana! Niesamowite

A w komentarzach w studio TV Rumunii podkresla się, że to zwycięstwo fachowości, kompetencji, pracy nad pieniędzmi, gwiazdorstwemn i nonszalancją.

Gratulacje dla Dana
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.05.2009 o godz. 22:18.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując