Grzadq napisał(a):

|
Poza tym jest jeszcze jedna rzecz, która strasznie mnie wzruszyła. Leszki psioczą że mają najemników w drużynie, jedynie Reiss tam się utożsamiał z klubem. W Wiśle jest inaczej, tacy zawodnicy jak Błaszczu, Baszczu, Głowa, Sobol, Małecki, dla nich Wisła to nie tylko klub który można doić, to coś więcej. I to między innymi zrobiło moim zdaniem różnicę. A Zieniu właśnie należy do takich osób, w wywiadzie w C+ powiedział że czuje się niemalże wychowankiem klubu. W innych wywiadach powtarzał że żałuje że wcześniej nie przyszedł do Wisły, no po prostu łezka się kręci w oku jak się słyszy takie wypowiedzi.
|
1906% racji!
to samo miałem pisać...
w Naszym klubie wytworzyło się coś co jest ewenementem. Wreście wszystko wygląda tak jak powinno. Wszyscy tworzą jedność, od właściciela, przez prezesa, trenera, pracowników, piłkarzy a kończąc na NAS, Armii Białej Gwiazdy. Właśnie tą wspólną determinacją osiągneliśmy sukces. To jest nasza główna przewaga nad Legią, czy Lechem. Tego nie buduje się za kase. Nie da się tego osiągnąć w rok czy dwa.
Sobol po strzelonej bramce podbiega pod sektor D, Paweł po każdej bramce wskakuje na ogrodzenie, to samo Mały, ktory dodatkowo mowi o chęci pozostania w Wiśle na długie lata. Glowa stał się 100% Wiślakiem, prawdziwym kapitanem, utożsamiającym się z klubem i kibicami. Baszczu wchodzi na gniazdo aby podziękować kibicom za lata dopingu, Zieniu ze łzami w oczach schodzi po raz ostatni na zmianę na R22...to są takie chwile, których nie doświadczają w ostatnim czasie Legioniści czy Lechici...dlatego jestem przekonany iż właśnie taka postawa wszystkich ludzi którzy mają Białą Gwiazdę w sercu spowodowała że teraz możemy świętować 12 tytuł Mistrza Polski.
I to jest coś, co bez względu na to czy będziemy nadal walczyć o Mistrzostwo, czy bić się przed spadkiem, będzie paraliżowało drużyny przyjeżdzające na R22, i nie ważne czy będzie to Dolcan Ząbki, Legia Warszawa czy Barcelona.
Dziękuję wszystkim za ten pełen emocji sezon, oby następny okazał się jeszcze lepszy.