Cytat:
|
pozbycie sie Zienia to nie błąd tylko WIELBŁĄD !!!! W takiej dyspozycji mógłby spokojnie jeszcze przez dwa sezony w Wiśle pograc na wysokim poziomie.
|
Też tak uważam. Zieniu jaki jest taki jest, drybler z niego "niesamowity", jakby sięgnąć pamięcią do Aten ... I tak dalej, ale w sumie ja już o tym zapomnialem, mało kto ma taką wrzutkę jak Zieniu, naprawdę, jest dobrym, solidnym lewym pomocnikiem. Wczoraj obie bramki jego zasługa. W Gdańsku on przywrócił nadzieję, bo tak naprawdę to różnie mogło być gdyby nie ta bramka na 2:2. A poprzedni sezon? Poza tym jest jeszcze jedna rzecz, która strasznie mnie wzruszyła. Leszki psioczą że mają najemników w drużynie, jedynie Reiss tam się utożsamiał z klubem. W Wiśle jest inaczej, tacy zawodnicy jak Błaszczu, Baszczu, Głowa, Sobol, Małecki, dla nich Wisła to nie tylko klub który można doić, to coś więcej. I to między innymi zrobiło moim zdaniem różnicę. A Zieniu właśnie należy do takich osób, w wywiadzie w C+ powiedział że czuje się niemalże wychowankiem klubu. W innych wywiadach powtarzał że żałuje że wcześniej nie przyszedł do Wisły, no po prostu łezka się kręci w oku jak się słyszy takie wypowiedzi. A wczorajszy mecz pokazał dobitnie że spokojnie może grać jeszcze tych kilka lat na wysokim poziomie. Dlatego bardzo szkoda Zienia, jakby nie było wiele zasług dla Wisły, wiele goli, serce zostawiał w każdym meczu a Wisłe miał i ma dalej w sercu. Stąd uważam że to duży błąd pozbywanie się takiego piłkarza. Mam nadzieję że mu się będzie wiodło w Grecji, na R22 będzie zawsze mile widziany.
Właściwie to samo mógłbym napisać o Baszczu, kolejny Wiślak z krwi i kości, przy tym dobry, solidny i grający na wysokim poziomie piłkarz. Chłopaki, dzięki za te kilka lat.