Wyświetl pojedynczy post
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2009, 12:57
Zobaczcie ilu reprezentantów (bądź co bądź) Polski spadło do 1. ligi (Górnik i Craxa). Zobaczcie, że ŁKS ma długi i prawdopodobnie spadnie. W ich składzie głośno jest ostatnio o Kascelanie. Może warto by się nim zainteresować? Nie obserowałem go, więc nie wiem, czy faktycznie jest dobry. Popatrzmy także na gwiazdy pierwszej ligi, a także na piłkarzy drugoligowych, czy zdolną młodzież z ME. Pamiętamy przecież, że Boguski przychodził z ówczesnego lidera starej 3. ligi (ŁKS Łomża), a Ćwielong ze zwyciężcy 2. ligi (Ruchu). Lewandowski z Lecha, czy Majewski z Polonii to z kolei byli gracze Znicza. Z Widzewa Robaka raczej nie wyrwiemy, z Zagłębia Micanskiego, Golińskiego, Bartczaka, czy Pawłowskiego też nie. Jednak z Korony, Podbeskidzia, czy ze Znicza nie będzie trudno kogoś wyrwać. Tymbardziej, że któryś z tych klubów przegra walkę o baraże, a w nich niekoniecznie pokona Arkę, albo Cracovię. Nie wiem jak gra ten Chrapek z Bielska, ale patrząc na statystyki to strzelił 18 goli, pewnie dzięki jego postawie są tak wysoko. Ostatnio też głośno o tym, że w Polonii nie są zadowoleni z Majewskiego i chcą go wypożyczyć, gość potencjał ma, teraz jest w słabszej formie, więc może jakaś promocja na niego będzie. Mila ze Śląska mógłby być dobry. Powrót Gorawskiego? Łobodziński okazuje się być graczem dobrym raczej na końcówki. Co do obrońców to Banaś i Pazdan spadli, a wyrwać Glika to chyba nie problem. Wróci też Kowalski.

Wczoraj podobała mi się wreszcie gra Ćwielonga. On powinien od razu po wejściu zaliczyć asystę!!! Wreszcie nie gra egoistycznie, w następnym sezonie może być z niego pociecha : )

Co do ubytków to myślę, że warto wypożyczyć Beto oraz Niedzielana. Micanski też kiedyś nie powalał, a teraz w 1. lidze sypnął 25 bramek. Dawidowski odchodzi, więc hura!!!

Warto się zainteresować:

Bramkarze: Kasprzik (Piast)
Obrońcy: Bartczak (Zagłębie), Glik (Piast), Kowalski (powrót), Łukasiewicz (Śląsk), Pazdan, Banaś (Górnik Zabrze)
Napastnicy: Robak (Widzew), Micański (Zagłębie), Chrapek (Podbeskidzie), Kascelan (ŁKS)
Pomocnicy: Goliński, Pawłowski (Zagłębie), Mila (Śląsk), Majewski (Polonia Warszawa), , Gorawski (Górnik Zabrze)
Odpowiedz cytując