Wyświetl pojedynczy post
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2009, 12:20
Bramkarze
81. Mariusz Pawełek »
Obrońcy
2. Peter Šinglár »
3. Marcelo »
6. Arkadiusz Głowacki »
8. Piotr Brożek »

Pomocnicy
15. Júnior Díaz »
7. Radosław Sobolewski »
16. Tomáš Jirsák »
19. Patryk Małecki »
21. Wojciech Łobodziński »
10. Łukasz Garguła

Napastnicy

9. Rafał Boguski »
23. Paweł Brożek »
86. Piotr Ćwielong »

Pocieszajace ze gdyby tak zredukowac kadre co jest wysoce prawdpodobne to 14 zaw. zarabialo by dobre pieniadze. Czyli na nowe kontrakty miejsce by bylo. Ci piłkarze raczej wiecej niz 10mln z klunowej ksy nie wyciagna. A nasz budzet placowy zawsze byl kolo 15mln. Zakladajac ze bedziemy oferowac np po200 tys wolnym zawodnikom, lub nawet kupowac mlodych to stac nas na zatrudnienie 5-6 bardzo dobrych pilkarzy. Tylko najpetw trzeba znalezc kase na ich kupno.

Zapewne nowemu bramkarzowi nie zapłacimy więcej niż 100tys Euro na rok i zapewne będzie to jakaś niedroga opcja w kwestii kwoty transferowej. Góra 200tys Euro.
Do obrony przyjdzie napewno Kowalski(moim zdaniem może być lepszy niż Glik). Na środku też dobry jest Diaz i dlatego nie chcę tutaj nikogo więcej(chyba że darmowy brazylijczyk- bo jak widać warto tam szukać). Niech Kowalski dostaje jak najwięcej szans.

Czyli jednym słowem mamy sporo zapasu w budżecie płacowym i myślę że jakbyśmy znaleźli ze 2 mln Euro na transfery to by było świetnie(przy założeniu że jednak Brozio zostanie u nas).
Koszty obcego stadionu zapewne zniweluje nam sponsor koszulkowy, a biorąc pod uwagę podwojenie wpłuwu z Canal plus i prawie pewny udział conajmniej w gupie Ligi Europejskiej jestem optymistą.
Dodając do tego niezły fach Bednarza i zebrane przez 2 lata doświadczenie- jestem dużym optymistą.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 30.05.2009 o godz. 12:43.
Odpowiedz cytując