1q2 napisał(a):

no ja wiem że Ty byś wolał by u nas było -15 - byle tylko można było bardziej 'dumnemu pawiowi' dowalić ale na szczęście tak nie jest.
Wszyscy się pierdyknęli w obliczeniach więc to żaden argument , oczywiście że każdy by wolał być w sytuacji Niemiec, z minusem , niż naszej , z jakimś tam plusem - jednak sory winetu, tak dobrze to nie ma, chyba że wychodzisz z założenia że 50 lat komuny to tez wina PO.
A wyniki są dobre, nawet nie w kontekście 'starej' Europy, a post komunistycznych krajów i to jednak o czymś świadczy.
Gdzie oczywiście to nie powód by robić owacje na stojąco obecnemu rządowi bo to pewnie zasługa bardziej, w miare stabilnej sytuacji naszego kraju, niż jednego , czy dziesiątego polityka - nie wiemy co bedzie za rok, czy dwa, w kontekście innych krajów ale wiadomość ta, jedna z niewielu pozytywnych - cieszy.
|
pamiętasz ? co "dumny paw" mówił jak "faszyści" wygrali wybory ? najbardziej znane to

ilnujcie swoich portfeli , a tu traf chciał że nie wiedzieć czemu "faszyści" zrobili 6,5% , ale to był czas że jak Wig20 obsunął się ze dwa ,trzy razy o 3-4% to wsi24 z Petru w roli głównej wieszczyli upadek gospodarki , jak dzisjaj Wig 20 jest "obsunięty" o 60% to petru i spółka mówią że to normalne
nie trzeba GUS-u i "dumnego pawia" żeby zauważyć że z gospodarka jest cienko , a bedzie gorzej , i powiem Ci ze wcale mnie to nie cieszy a w.....a błazenada rzadzacych z cyferkami , posłuchaj przedsiebiorców ,posluchaj zwolnionych ludzi to zobaczysz donkowe cyferki ,przykro to mówić ale komuchy milerowe lepiej sobie radzili z gospodarką , i nie zmieni mojej opinii bajdurzenie i cyferki "dumnego pawia"