Wyświetl pojedynczy post
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2009, 11:11
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Wlasciciele klubow jak Cupial, Rytkowski juz wtopili w kluby wiele swojej kasy nie Twoj czy mojej ale swojej na ktora musieli ciezko pracowac.
Wiec komus sie latwo mowi ze sie boja zainwestowac wiecej.

Zainwestowanie grubej kasy w klub tylko po to zeby wejsc do LM to jest glupota, bo samo wejscie do grupy to jest tylko kilka baniek euro a koszty utrzymania beda wysokie bo nikt Ci nie przyjdzie grac za czopke gruszek tylko za gruba kase.
A gwarancji ze zawojuja LM i przynajmniej wyjda z grupy nie przegrywajac wszystkich meczow( bo za to jest kasa) nie ma zadnej bo w grupach juz nie ma sredniakow, wystarczy trzy klasowe kluby i nawet na UEFA nie bedzie miejsca a co za tym idzie kasy.

A koszty sa wiec jak myslisz ile ktos bedzie dokladal po kilkanascie milonow rocznie rok dwa a potem co? degradacja za dlugi? jak klub nie generuje zyskow w grubych milonach euro bo np jednemu czy drugiemu zal jest kupic karnet.
Bo liga jest srednia to i sponsor nie zaplaci duzej kasy za reklame, bo kasa za prawa telewizyjne jest niska bo i liga jest smieszna.
Bo na stadiony przychodzi po 10 tys ludzi a nie po 60 tys i nie placa za karnet po 600 euro za sezon tylko 180 zl i to jeszcze placz ze drogo, juz nie mowie o koszulkach i innych gadzetach klubowych

Prosty rachunek ekonomiczny i juz wiadomo czemu tak jest
Nie chodzi mi nawet o grube miliony bo z faktem, że nie ma w Polsce ludzi pokroju Achmetowa już dawno się pogodziłem. Chodzi o to, żeby nie było tak jak do tej pory kiedy właściwie zawsze w najważniejszym momencie zwyczajnie się osłabialiśmy nie mówiąc już wogóle o wzmocnieniach. To dopiero było nieopłacalne. Potrzeba zdecydowania i determinacji ze strony Cupiała. Na dzień dzisiejszy nie dokońca wiadomo czego chce właściciel Wisły.

Cytat:
Polska liga to jest dno i do poki bedzie dnem nie ma co liczyc ze ktos zainwestuje ogromna kase tylko dla widzi mi sie paru pismakow bo oni by tak chcieli.
Polska liga będzie dnem póki ktoś nie zainwestuje w nią ogromnej kasy. Poziom sam z siebie w górę nie pójdzie.

kristos napisał(a):Wyświetl post
Ty to oczywiście bardzo dobrze wiesz ,bo sam byłeś właścicielem klubu i nasz w tym względzie doświadczenie.
Nie muszę mieć żadnego doświadczenia jako właściciel klubu żeby widzieć błędy jakie popełnił na przeciągu ostatnich lat Cupiał. Naprawdę od właściciela Wisły nie wymagam cudów.

Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
ale te dodatkowe pieniądze to według Ciebie ile to jest 1 mln zł, 1mln euro , 5 mln euro, 10 mln euro ?

bo to że potrzebujemy wzmocnień to oczywista oczywistość ale jak sie zastanowić kogo można by kupić i ile to kosztuje a potem porównujesz z tym jakie masz szanse na np. LM i ile można tam zarobić to juz to nie jest takie proste

a jak ktos wierzy że wydamy duża kase i na pewno rozjedziemy np. Slavie czy Broendby to jest naiwny jak Zurek
Dodatkowe pieniądze to według mnie suma w granicach 1 - 2 mln euro, żebyśmy nie musieli testować ogórków z Indonezji. Uważam, że takie pieniądze wystarczyłyby żeby dokonać sensownych wzmocnień i uzupełnień składu. Czasami pozyskanie jednego dobrego zawodnika może całkowicie odmienić zespół (np Kosowski).

...

Odnośnie opłacalności zainwestowania dodatkowych pieniądzy we wzmocnienia należy pamiętać, że w tym sezonie sprawa wygląda zupełnie inaczej. Szanse na awans są o wiele większe niżdo tej pory więc i ryzyko nieopłacalności inwestycji mniejsze. Mam nadzieję, że ktoś w klubie ma to na uwadze.
Ostatnio edytowane przez Arked : 29.05.2009 o godz. 11:15.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując