Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2009, 00:10

Z tekstów, które Ci przytoczyłem jednoznacznie wynika, iż po wizycie Bartoszewskiego odblokowana została blokowana przez poprzedni rząd (i koalicjanta niemieckich chadeków) inicjatywa. Skoro poprzedni rząd blokował, to chyba logicznym jest, iż stał za tym szef tegoż rządu Zresztą, zdanie PiSu w tej sprawie mogłeś poznać nie tylko poprzez wypowiedź Kowala, ale także przez interpelację ministra kultury i dziedzictwa narodowego w rządzie PiS-u, K. M. Ujazdowskiego, który co prawda w listopadzie 2007 r. wystąpił z tej partii, ale zdania w sprawie "Widocznego Znaku" nie zmienił ani On, ani PiS.

Jak widzę usiłujesz tutaj drogą "koncertu życzeń" wciąż przepchnąć swoją tezę, której dotychczas w żaden sposób nie poparłeś wypowiedzią jakiegokolwiek przedstawiciela PiS. Wobec powyższego może jednak to Ty zechcesz mi przytoczyć jakąkolwiek wypowiedź Kaczyńskiego, iż wyraża zgodę na budowę niemieckiego Centrum Wypędzonych, czy też nawet, że nie jest przeciwny tej inicjatywie

Osobiście nie mam zamiaru marnować dla Ciebie swojego czasu i szukać "oświadczenia Kaczyńskiego" tak w sprawie "Widocznego Znaku", jak i w tej, że nie są wraz z bratem odpowiedzialni za epidemię "hiszpanki" na początku XX wieku.

P.S. Chyba nie posądzasz dziennikarzy o przychylność dla Kaczyńskich I raczej Krasnodębskiego nie "szufladkuj" w tym fachu, gdyż to naprawdę krzywdzące jest dla Niego.

P.S.2 Mimowolnie, po wrzuceniu w Google "Kaczyński wobec Widocznego Znaku", w pierwszym linku wyskakuje

http://www.rp.pl/artykul/90810.html

ale jakoś dziwnie jestem przeświadczony, że to również Cię nie przekona .
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 29.05.2009 o godz. 00:31.