Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2009, 12:24
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Zostawcie chłopaka. Jednemu się podoba to, drugiemu tamto.
Dla Was esencja futbolu to gra Barcelony, dla innych (w tym również dla mnie) futbol bardziej siłowy połączony ze świetną techniką, w którym biega się tam i z powrotem, na pełnej szybkości, gra z pierwszej piłki bez miliona podań w środku pola i takiego dreptania oraz zawodów "kto ilu obrońców przejdzie". Czyli bardziej ManUtd.

Niemniej FCB to jednak w tej chwili chyba bez dwóch zdań najlepsza drużyna. Wygrała zasłużenie.

PS. Strasznie mnie śmieszy jak w telewizorze panowie mówili o antyfutbolu Chelsea. Nie lubie ich, ale oni na FCB mieli sposób, który te wszystkie wygibasy techniczne Barcelony czynił w zasadzie nieprzydatnymi.
Jasne, tyle że czym innym jest preferowanie takiego czy innego stylu, a czym innym już drugi dzień z rzędu robienie z siebie idioty(sorry banasik).Po takim meczu/sezonie - obowiązkiem jest oddania królowi co królewskie a nie deprecjonowanie osiągnięć, używając do tego wprost mega absurdalnych argumentów, i to z takim zacięciem, jakbym czytał dziewczyny z forum anty-Wisły, dotyczące naszego klubu.

A co do Chelsea to miał bym takie samo zdanie jak 'panowie w tv' ,gdyby w Londynie zagrali tak jak w Barcelonie.Jak wiemy zagrali świetny mecz i gdyby nie pan w czerni i kupe szczęścia do tego, prawdopobnie mielibyśmy angielski finał.Ale mieliśmy taki jak mieliśmy - wd mnie to akurat dobrze bo spotkały się bezapelacyjnie 2 najlepsze drużyny w przekroju całego sezonu i jedna rozjechała drugą.

Co ciekawe Guardiola wyciągnął wnioski z męczarniami z Chelsea i Barca dostosowała się do gry z Angolami, grając raz tak raz tak.

Sam finał nie był wielkim widowiskiem ale bardzo często tak właśnie jest.

7 kotów - jeśli obecny futbol polega na szczęściu to jak to jest że po raz kolejny 4 angielskie zespoły są w komplecie w ćweirćfinale i 3 w półfinale, a w finale spotykają się, obiektywnie rzecz biorąc 2 najlepsze teamy tego sezonu? - kupili karnet ze szczęściem , czy co
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 28.05.2009 o godz. 12:27.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując