|
Z mojej strony dodam, że nie jest prawdą jakoby Wisła złożyła ofertę transferową GKS Bełchatów za wykupienie Nowaka, który częściej zresztą się leczy niż gra w piłkę - nie wyobrażam sobie by tego typu piłkarz mógł zastąpić Brożka, którego cięzkie kontuzje naszczęście omijały do tej pory. Po kazusie Garguły nie sądzę wogóle by nasz klub chciał rozmawiać z GKS-em. Po drugie wszyscy nasi napastnicy praktycznie mają te same predyspozycje, atuty piłkarskie...Potrzebna jest w tym względzie różnorodność, gdyby tak Beto był piłkarzem o większych umiejetnościach przy jego warunkach fizycznych byłby postrachem wszystkich w naszej Ekstraklasie. A tak zapewne odejdzie a na jego miejsce przyjdzie kolejny Gal Anonim.
Co charakteryzuje naszą politykę transferową w ostatnich latach, przede wszystkim sprowadzamy zawodników nie mających umiejętności pozwalających nam rozwinąć skrzydła w Europie i tak Diaz, Jirsak, Łobodziński etc.. to zawodnicy zaledwie przeciętni, a dwóch z nich częściej przesiaduje na ławce rezerwowej.
Osobiście ani Jirsak tym bardziej Diaz nie przekonał mnie do swojej osoby- Kostorykańczyk był moim zdaniem najsłabszym naszym zawodnikiem w przekroju sezonu (z tych, którzy grali w pierwszym składzie) i nie mam zamiaru wymieniać blędów w jego grze bo to kazdy chyba dostrzegł - ale w perspektywie stawianie na takich zawodników nie pzyniesie nam niczego pozytywnego...
|