Wyświetl pojedynczy post
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2009, 08:19
Stavanger napisał(a):Wyświetl post
A propos zemsty trenera Tarasiewicza. Nie mogę sobie wyobrazić, jak on to powie piłkarzom na treningu. Zagada: " Chłopcy, wiecie, ja w 82 grałem w Śląsku i przegrałem mistrzostwo w meczu z Wisłą, a wystarczał tylko remisik do tytułu, a więc pomścijcie mnie i wygrajcie!" ? Na samo hasło rok 82 to wielu piłkarzy zacznie się zastanawiać, co wtedy robiło lub czy wogóle byli na świecie. A co do nowego właściciela to przecież chyba widzi czarno na białym, że zespół bez uzupełnień po awansie do ekstraklasy na koniec rozgrywek wywalczył dobrą pozycję, więc tych piłkarzy powinien zatrzymać.
Ale wyobrażam sobie następującą sytuację, że trener mobilizuje drużynę: "Macie zap...ć na 150%, nie cofacie nogi (albo dosadniej - macie przejechać na początku meczu Brożka dwa razy po piszczelach to mu się odechce grać); sami wiecie, że jest nowy właściciel a ja mu po sezonie przygotowuję raport o drużynie i kto przejdzie koło meczu z Wisła już może szykować się do gry w Arce lub Polonii Bytom". I nie ma tu ani słowa o 1982 r.

Podkreślę jednak, że kluczem do tytułu jest pełna mobilizacja i koncentracja naszej drużyny, bo piłkarsko jesteśmy od Śląska lepsi. A te moje czarnowidcze teskty mają tylko uświadomić co poniektórym forumowiczom, żeby meczu przyjaźni spodziewali się tylko na trybunach.
Odpowiedz cytując